La comunitat cristiana de Lloseta es reuneix a l’església parroquial per celebrar la Setmana Santa

Després de què l’any passat s’hagués de celebrar la Setmana Santa en format on-line per culpa de la pandèmia, aquest any els cristians de la nostra UP de la Mare de Déu s’han pogut reunir a les esglésies parroquials per celebrar la Passió, Mort i Ressurrecció del Senyor. A Lloseta les celebracions començaren el 27 de març amb la lectura del pregó i la projecció dins el temple del tradicional Viacrucis, a través de fotografies d’altres anys i de les reflexions del bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull. El diumenge de Rams es celebrà l’eucaristia amb benedicció de Rams el dematí i horabaixa, per repartir l’aforament. El Dijous Sant els cristians llosetins es tornaren a reunir a la parròquia per celebrar el darrer sopar. I el Divendres Sant hi celebraren la Passió, incloent també el davallament, que es féu damunt de l’altar. Per a la Vigília Pasqual, com ja és constum a la nostra agrupació de parròquies, els llosetins participaren de la Vetlla Pasqual a l’església de Santa Maria la Major, en comunió amb els altres cristians de la nostra agrupació de Parròquies. I el Diumenge tornaren a l’església parroquial per celebrar el Dia de Pasqua amb un ofici solemne que començà amb la processó de l’Encontre, també a l’interior de l’església. Encara que enguany tampoc s’hagin pogut realitzar manifestacions exteriors de la nostra fe, com les processons, per culpa del coronavirus, sí que ja ha retornat la normalitat en les celebracions a l’interior de les esglésies. I hem de dir que ha estat una Setmana Santa viscuda molt intensament, en la qual els cristians han pogut tornar a posar-se davant Jesús com el que dona sentit a la vida i permet viure circumstàncies tan dures com les que atravessam en aquesta pandèmia.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: