Una devoció que segueix ben vigent a la nostra ciutat

          Divendres passat a les 10 hores es va celebrar a la Parròquia de Santa Maria la Major, una missa en honor de Sant Antoni Abat. La capella de Sant es trobava bé adornada i il·luminada i també una imatge petita amb una relíquia de el Sant, perquè pogués ser venerada i que anualment es treu en processó per les Beneïdes.

          Poc més d’un centenar de persones tot i ser un dia laborable es van donar cita al temple. Prova evident que la devoció a el Sant tot i no ser festiu segueix vigent. La coincidència en divendres i a l’acabar més aviat les escoles va fer que en el present any no hagués presència d’escolars.

          En el primer banc lateral es trobava una representació del Consistori inquer, que presidia l’alcalde Virgili Moreno, el Regidor de Festes Antoni Peña, el de Participació Ciutadana Andreu Caballero i altres Regidors.

          El Cor Parroquial de Santa Maria la Major sota la direcció de Bernat Forteza, va donar major brillantor a la celebració religiosa amb els seus cants.

          La missa va ser presidida pel rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, Mn. Carles Seguí, que va fer una semblança de la vida del sant i la devoció que Mallorca des d’antany li té i principalment la pagesia. Demanant-li que ajudi i de bona collita als pagesos ia tota la ciutat de Inca.

          Finalitzada la celebració els assistents es van traslladar a la Plaça davant de l’església per fer les “mini” Beneïdes dels animals de companyia i d’aquesta manera acabar la festa.

                                                                                                                  Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: