Per segon any consecutiu se suspenen les Beneïdes solemnes de Sant Antoni

S’han traslladat a diumenge que ve

          Per segon any consecutiu i tal com va passar l’any passat les Beneïdes solemnes de Sant Antoni es van suspendre. Les mateixes que s’havien de fer diumenge al matí a la confluència de la Gran Via de Colom amb la Plaça de la Llibertat, van ser suspeses a causa de mal temps.

         L’AEMET ja havia advertit el canvi de la climatologia a l’illa. L’aparició de la borrasca Glòria, va fer que el temps canviés en poques hores.

          Ningú es pensava que després dels bons dies de divendres i dissabte el temps canviés de forma tan brusca, creien que les mateixes es podrien dur a terme, però no va ser possible pel perill que comportava.

          L’any passat les Beneïdes no es van poder realitzar per la pluja que havia caigut a primera hora del matí i es van suspendre les mateixes. En aquesta ocasió i de forma molt encertada per part de l’Consistori les mateixes s’han traslladat a diumenge dia 26 amb idèntic horari que el diumenge anterior.

          També s’han traslladat a el mateix dia, les de la veïna població de Mancor de la Vall que es fan el diumenge a la tarda amb la “Davallada de l’Corb” i altres que s’havien de realitzar a l’illa.

          Són moltes les persones que acudeixen a presenciar les mateixes i és una festa que agrada a grans i petits. També són moltes les persones que van amb els seus animals a les mateixes. És una festa de colorit i participació popular.

          A les 10,30 hi haurà la concentració de les autoritats davant de la Parròquia, amb els Xeremiers, la Colla de Dimonis de Sa Ravetla, la figura vivent de Sant Antoni, que encarna un membre de Sa Revetla d’Inca i els representants de la parròquia i amb la imatge de el Sant, que en processó van pel carrer Major, Comerç i Bisbe Llompart a el lloc on es realitzen les beneïdes.

          Les mateixes començaran a les 11 hores, hi haurà caramels per a tots els participants i tots els cavallistes o persones que van amb carruatges tindran un obsequi.

          Esperem que en aquesta ocasió el temps no ens jugui una mala passada i les mateixes es puguin celebrar. Els inquers després de dos suspensions ara esperen que a la tercera no hi hagi complicacions.

                                                                                                                  Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: