Nombrós públic es va congregar al temple

          Diumenge a la nit i com a colofó de la Cavalcada dels Reis que havia sortit a les 17,30 dels voltants de la Parròquia de Crist Rei, van arribar Ses Majestats els Reis d’Orient Melcior, Gaspar i Baltasar sobre les 19 hores a la Plaça de Santa Maria la Major. Al costat de la porta de el temple van ser rebuts pel Consistori inquer i pel Rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu Mn. Carles Seguí i els escolans de la parròquia.

          Després van entrar al temple, que des de feia una hora acollia nombrosos fidels que volien contemplar l’entrada i l’Adoració dels Reis. A la part dreta de el temple es trobava la representació de l’Consistori que presidien els tinents d’alcalde Alice Weber i Sebastià Oriol, ja que l’alcalde Virgili Moreno no es trobava a la ciutat. El temple es trobava replet de públic principalment nens de la ciutat acompanyats de pares i avis.

         El rector de la Unitat Mn. Carles Seguí, els va donar la benvinguda, va dir que amb aquest acte es recordava l’Adoració que els Reis havien fet a Jesús i que ara es celebrava com abans a Inca. Es va llegir un tros de l’Evangeli sobre el text dels Reis, va demanar a Ses Majestats que fossin generosos amb tota la ciutat, principalment amb els malalts i els més necessitats. Que cap llar es quedi sense regal els va dir.

          Després seves Majestats van fer l’Adoració a Déu Infant, juntament amb el pessebre vivent i els àngels que hi havia al presbiteri. Un a un els Reis de forma solemne i acompanyats pels seus patges van oferir els presents d’or, encens i mirra.

          Acabada l’Adoració i situats els Reis en les seves respectives cadires, dos nens de la ciutat alumnes de Col·legi Beat Ramon Llull, Miquel Lluís Medrano i Laura Rodríguez, van llegir una carta donant-los la benvinguda. Els van dir que els nens de la ciutat s’han portat bé i que fossin generosos amb ells i amb tots els ciutadans principalment per a gent gran i necessitades de la ciutat. Que a més dels regals portaren salut i benestar per als inquers en el present any. Després de la seva lectura els presents els van donar un gran aplaudiment.

          En nom de l’consistori Andreu Caballero i Alice Weber, els van donar la benvinguda, que des de tan lluny hagin vingut a Inca, els van demanar que fossin generosos amb tota la ciutat, principalment amb tots els nens. Alice Weber els va lliurar la clau màgica de la ciutat perquè poguessin entrar a deixar els regals a totes les cases de la ciutat.

          L’acte senzill i emotiu va acabar entre els aplaudiments dels presents al temple. Ses Majestats es van retirar uns instants a la sagristia de Santa Maria la Major i seguidament van començar a repartir joguines a la Plaça de l’òrgan.

Un cop acabat aquest repartiment els quedava el major treball de tota la nit, ja que havien de passar per totes les cases de la ciutat per deixar els regals, primer per als nens i després per la resta de persones majors.

          Sens dubte un acte emotiu i entranyable, amb una excel·lent il·luminació que ajudava a l’recolliment ia seguir amb atenció aquest acte. Que cada any va superant-se i congrega més fidels al temple, és cert que té pocs anys, però que té el seu encant.

                                                                                                              Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: