El dia 4 de desembre commemoració de l'aniversari del baptisme de Sor Clara Andreu

La celebració fou presidida pel Vicepostulador de la Causa de Canonització

          Cada any se celebren dos actes a la ciutat en record de la Venerable Sor Clara Andreu, monja jerònima de l’Monestir de Sant Bartomeu de morir en fama de santedat. Els mateixos són el dia del seu baptisme el 4 de desembre i el dia de la seva mort dia 24 de juny. Té el seu procés de Canonització obert a Roma amb validesa a la Causa dels Sants.

          S’editen dos nombres de l’Butlletí Informatiu Sor Clara Andreu, al mes de desembre i en el mes de juny. Els mateixos són coordinats per Mn. Pere Fiol, autor de la Possitió que es va lliurar a Roma i Bernat Forteza.

          En l’últim que s’ha editat nombre 84 hi ha una sèrie d’articles de Mn. Gabriel Ramis, “Sant Jeroni 1600 anys”; Gabriel Pieras, “Les Monges Jerònimes de Sant Bartomeu i la música”; Pere Fiol “Nostre Pare Sant Jeroni” i Pere Rayó, “Sant Jeroni a al Monestir de Sant Bartomeu d’Inca; així com una poesia de Antelm Ferretjans “Sant Jeroni”. També notícies de la Causa de Canonització i de el Monestir jerónimo, així com unes fotografies interessants de la mateixa.

          L’acte de la celebració de l’baptisme de Sor Clara Andreu es celebra des de fa anys en una de les parròquies de la ciutat. En aquesta ocasió a l’ésser dimecres dia 4 de desembre es celebrarà a la Parròquia de Santa Maria la Major. Mentre que l’aniversari de la seva mort de se celebra al Monestir de Sant Bartomeu el dia 24 de juny.

          El dimecres dia 4 de desembre a les 19,30 hi haurà la missa concelebrada que serà presidida pel Vicepostulador de la Causa de Canonització Mn. Gabriel Ramis, que en la mateixa parlarà sobre l’estat de la Causa a Roma. Cal assenyalar en aquest sentit que el Postulador de la Causa que resideix a Roma, el trinitari Pare Javier Carnerero Peñalver, que fa dos anys va estar a Inca. Ha acabat la investigació que estava realitzant sobre Sor Clara Andreu i ja l’ha lliurat als Cardenals i això és important per al procés.

          La Comunitat de Monges Tancades de Sant Bartomeu, conviden els inquers a participar-hi. Així com per demanar la invocació de Sor Clara Andreu, que gaudeix de molta devoció a Inca i la comarca per aconseguir l’esperada Beatificació.  

                                                                                                               Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: