El Bisbe Taltavull va presidir la cloenda dels actes de la Confraria de Sant Crist d'Inca

Es va retre un homenatge als expresidents morts

          La Confraria de Sant Crist d’Inca ha finalitzat els actes de l’75 aniversari de la seva fundació l’any 1944. Des el mes d’abril fins al mes de novembre s’han celebrat un seguit d’actes festius per commemorar aquesta important efemèride.

          Diumenge passat a les 10 del matí per part de l’actual Junta Directiva de la Confraria que presideix Antelm Ferretjans, es va retre un homenatge als expresidents morts. Se’ls va fer una ofrena floral a les seves respectives sepultures al cementiri d’Inca. Mentre que a un que no té descendents i s’ignorava la seva sepultura es va posar a la capella de l’cementiri.

          Mentre que les 12 de l’migdia a la Parròquia de Santa Maria la Major es va celebrar una missa solemne concelebrada. La mateixa va estar presidida pel Bisbe de Mallorca Sebastià Taltavull, juntament amb el rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu Mn. Carles Seguí i Mn. Santiago Corts, capellà de l’Monestir de Sant Bartomeu.

          El temple va congregar als confrares i portadors de la Confraria i familiars, així com a nombrosos fidels. A la part dreta es trobaven els membres de la Junta Directiva ia la part esquerra l’Associació de Confraries de Setmana Santa d’Inca. Ja que la imatge de Sant Crist d’Inca gaudeix de molta devoció a la ciutat i comarca.

          En la seva homilia el Bisbe Taltavull, va elogiar la tasca de la Confraria de Sant Crist en aquests 75 anys i els va animar a continuar per aquest camí. Ja que a més de treballar per incrementar la devoció de el mateix també feu -va dir- una important tasca caritativa social per als més necessitats de la ciutat. Va agrair la invitació dels actes del vostre aniversari.

          Per part de la Confraria el President Ferretjans i Junta Directiva li van fer entrega d’un obsequi. Un quadre amb les imatges dels 75 anys de la Confraria que va agrair.

          Els Cors Parroquials de Santa Maria la Major i Santo Domingo, sota la direcció de Bernat Forteza. Amb les seves veus van donar major brillantor a la celebració religiosa.

          Un cop acabada la celebració a l’altar major, els celebrants i fidels es van dirigir a la capella de Sant Crist. Per venerar la imatge de la mateixa i cantar els tradicionals “Goigs de Sant Crist” en el seu honor i procedir a la inauguració d’un petit museu sobre el Sant Crist. El mateix s’ha instal·lat a les sagristies de la capella i que els fidels ara podran contemplar.

          Mentre que Ximbellí, Centre d’Estudis Locals va obsequiar els presents amb una bella estampa de Sant Crsit d’Inca. Amb el text de la “Invocació de la Creu de l’Beat Ramon Llull”.

          De forma brillant i participativa s’han tancat aquests actes de la Confraria de Sant Crist. La Junta Directiva agraeix la participació dels inquers en els mateixos.

                                                                                                        Guillem Coll M.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: