Amb aquest concert acabarà el IV Cicle de Concerts d´Orgue

          Sense dubte es tot un luxe tenir cada dijous dels mesos d´agost i setembre, el Cicle de Concerts d´Orgue. En aquest any, ja la quarta edició, podem dir que es un esdeveniment ben consolidat. Es sens dubte un alicient més per a moltes persones a venir a Inca a passejar i tastar el mercat i escoltar els bells sons de l´orgue major de la nostra ciutat.

          El passat dijous dia 12 varem tenir el luxe d´escoltar a Mn. Bartomeu Veny, antic organista titular de la Seu fins a la seva jubilació. Vàrem poder escoltar a un dels  millors organistes d´Europa, que segueix oferint concerts per tot arreu.

          Abans el Coordinador del Cicle de Concerts Bernat Forteza, el va presentar. Va fer unes pinzellades del seu llarg curriculum i també del repertori que mos oferiria.

          Acabat el seu concert el públic dret li va dedicar una gran ovació de gala i fora del programa y va afegir-hi una peça més.

          Aquets concerts són possibles gràcies al patrocini de l´Ajuntament d’Inca, que des de la seva Regiduria de Cultura donen suport a aquesta activitat musical.

          Col·laboren amb la realització la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, la Parròquia de Santa Maria la Major ( coordinador: Bernat Forteza ) , la Fundació Cultural Es Convent i el Setmanari Dijous.

          El nostre Setmanari Dijous que sempre està al costat de les distintes activitats que es realitzen a Inca des de fa 45 anys per donar-los suport i publicitat. Com cada any setmana rere setmana vos anirem informant de cada concert. Amb una petita biografia del concertista i les peces del concert.

          El dia 26 ja arribam al final de la present edició i tendrem l’oportunidad de poder escoltar a l´inquer Tomeu Seguí Campins. Es un joven concertista però ja amb una llarga trajectoria amb molts de concerts per tota la illa, península i extranger. L´any passat no va poder-hi participar per una malaltia, però en aquesta ocasió i després de un any si que ho farà i que tancarà de forma brillant el cicle . En moltes ocasions a Santa Maria la Major hem tengut la sort de poder-lo escoltar.

          Aquestes son unes breus línies del curriculum d´en Tomeu Seguí que mos ha enviat en castellà “: A los dieciséis años, aprendió a leer música de la mano de su amigo Bartomeu Mateu Reus, y empezó los estudios de piano con Vicenç Joan Rubí.

          El año 2004 obtiene el diploma de profesor de órgano al Conservatorio Superior de Zaragoza con las máximas calificaciones, bajo la supervisión de José Luís González Uriol.

          De enero 2004 a junio 2005, fue organista titular de l’Escolania de Blauets de Lluc. Fue miembro de la orquesta barroca Ars Musicae al clavecín, con el que ofrece numerosos conciertos dentro y fuera de la isla La Alguera a Cerdenya, Festival de Música de Lloret, así como grabaciones televisivas en IB3, Canal4 o TVE.

          Ha asistido a masterclass de órgano como alumno de la Haute Ecole de Musique de Laussane, con músicos de renombre como Michael Radulescu, Pieter Van Dijk, Luigi Ferdinando Tagliavini, Andrés Cea, entre otros.

          El año 2006 crea el “Festival Internacional de Música Antiga de Caimari” donde desarrolla la función de director artístico y coordinador. Han participado figuras y agrupaciones musicales de primer nivel mundial dentro del mundo de la música antigua como Gustav Leonhardt, Jordi Savall y Il Pegaso.

          El año 2009-2010, perfecciona su formación a la Istituto di Musica Antica. Civica Scuola di Música Claudio Abbado en Milán, con Lorenzo Ghielmi (órgano) y Maurizio Croci (clavecín).

          El año 2010 crea la escuela de música “l’Eco escola Sa Llavor”, donde realizaba la función de profesor de música, piano y clavecín.

          De 2011 a 2013, se traslada a Fribourg (Suiza) para ampliar su formación al órgano a la Haute Ecole de Musique de Lausane, bajo la dirección de Maurizio Croci, y trabaja como organista titular de Siviriez, Le Cret y uno de los organistas del reconocido órgano barroco Johann-Konrad Speissegger de l’Eglise de Cordeliers (Fribourg).

          El año 2014 crea junto a la Fundació Es Convent Stylus Phantasticus, ciclo de conciertos con visitas concertadas a los órganos más prestigiosos de Mallorca.

          Durante 2015 y 2016, crea el Plenum Organis Festival, donde se organizan conciertos todos los miércoles y sábados de abril a octubre, al famoso órgano Jordi Bosch de Santanyí, donde desarrolla una gran actividad concertística como organista titular.

          Ha participado en festivales internacionales de órgano dentro y fuera del estado Español, Suiza, Francia, Italia… Hay que destacar el Vespri de Organi a San Alessandro (Milán), estreno absoluto del Praeludium “overture” de Antoni Mairata March, El Sonido Vivo (Castilla y León), Féte de la Musique Fribourg (Suiza), Versailles au son des Orgues “Heures d’Orgue” en la Catedral de Saint Louis de Versailles, Concierte di Primavera San Michele Arcangelo (Venecia) y Menorgue Festival Internacional “.

          El concert que mos oferirà a Inca es aquest : “ Pasacalles de 1 tono “ de Juan Cabanilles ; “ Ricercar del Primo Tono “, “ Anchor che co’l Partire. Madrigale a 4 di Cipriano de Rore. Tabulato da A. Gabrieli “ i “ Ricercar Arioso II “ de Andrea Gabrieli ; “ Passacagli “, “ Frescobalda-Monicha-Balletto “ i “Toccata Terza libro primo “ de Girolamo Frescobaldi i “ Tiento Lleno “ Anònim S. XVII.

          Mentres tant avui dia 19 podrem disfrutar del concert del campanater Arnau Reynés, organista titular de la Basilica de Sant Francesc de Palma, parròquia de Muro, i molt concegut a tota la comarca del Raiguer; cada any ha participar al Cicle de Concerts així com a altres ocasions.

          Aprofitau per a sortir a fer una volta pel centre d´Inca i pensau a aturar-vos a la Parròquia de Santa Maria la Major. Ben segur que estareu contents i a gust d´escoltar un bon concert.

                                                                                                   Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: