Monsenyor Antoni Vadell presideix la solemne celebració que dóna inici als actes de 75 aniversari de la fundació de la Confraria del Sant Crist d’Inca

El passat dijous, dia de l’Ascensió del Senyor, es va donar inici a la celebració del 75 aniversari de la fundació de la Confraria del Sant Crist d’Inca amb una Eucaristia solemne que va presidir el bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Antoni Vadell, antic rector de la UP de la Mare de Déu. L’església de Santa Maria la Major es va omplir de fidels que volgueren mostrar així la seva devoció al Sant Crist, tant venerat pels inquers. Des del primer banc, l’actual Junta directiva de la Confraria participà activament de la celebració. No hi faltà tampoc el Cor Parroquial de Santa Maria la Major, que acompanyà la litúrgia amb els seus cants.

Durant la celebració es va recordar els orígens de la Confraria del Sant Crist d’Inca, en un ja llunyà 1944. Com apuntà en l’homilia monsenyor Antoni Vadell, aquells “eren altres temps”, hi havia un altre context a Inca i “a lo millor tots els membres de la confraria eren cristians”. De fet, va assenyalar que la confraria es va fundar per promoure la devoció al Sant Crist i, en definitiva, per promoure la fe cristiana. En aquests moments, però, s’hi acosten moltes persones amb el desig de portar el pas que tal vegada ja no són cristians practicants i convençuts. I monsenyor Antoni Vadell va animar als seus membres que sí viuen intensament la fe a aprofitar aquest espai per a l’Evangelització.

Monsenyor Vadell afirmà que la clau per transmetre la fe és que dins cada confraria hi hagi un grup d’apòstols, un grup de persones que es re-enamorin contínuament del Senyor i que “quan mirin el Sant Crist mirin la font de la seva vida”. Aquesta forma d’estar pendents del Senyor –va afirmar- “es reflexa en la mirada i alguns dels que s’acostin ho notaran”. I va apuntar que així és com es produeix l’Evangelització, perquè “no és qüestió d’estratègies, sinó de testimonis”. Testimonis de persones que, com els deixebles, després de passar pel dolor i la por que els provocà la creu de Jesús, visqueren una alegria immensa quan es trobaren amb el Senyor ressuscitat. Monsenyor Vadell assegurà que “l’alegria immensa que sentiren els deixebles, el Senyor te la vol regalar a tu”. I que ho fa a través del do de l’Esperit que regalà primer als deixebles i ara ens regala ara a nosaltres “perquè mai estiguem sols” i perquè “poguem comprendre amb profunditat el Misteri de Déu i de la vida”.

El bisbe auxiliar de Barcelona aclarí que l’alegria cristiana no és l’alegria d’aquells que no tenen problemes o dolor, sinó que és l’alegria de tenir la companyia de Jesús, que ajuda a viure el dolor d’una forma nova. I explicà que en una visita de confirmacions a Barcelona es trobà amb un jove de 17 anys que li confessà que tenia una tristesa profunda al cor per una mala relació amb el seu pare. Monsenyor Vadell digué que aquest jove necessitava trobar-se amb un enamorat del Senyor, que li transmeti la presència de Jesucrist, perquè només Ell el podrà convidar a viure des del perdó. I conclogué convidant els presents a demanar al Senyor poder estar atents a la seva presència perquè poguem rebre l’Esperit i transmetre’l als altres.

En acabar Eucaristia tots els assistents es dirigiren a la capella del Sant Crist per cantar els tradicionals goigs i venerar la imatge. Aquest ha estat el primer d’una sèrie que es duran a terme aquest any per commemorar els 75 anys de la confraria i que conclouran el proper mes de novembre, amb una celebració presidida pel bisbe de Mallorca, monsenyor Sebastià Taltavull.Una resposta a «Monsenyor Antoni Vadell presideix la solemne celebració que dóna inici als actes de 75 aniversari de la fundació de la Confraria del Sant Crist d’Inca»

  1. Avatar de Antelm Ferretjans Llompart.
    Antelm Ferretjans Llompart.

    Quin goig i quina joia poder meréixer aquesta Gràcia.
    Una bella i sentida celebració.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: