Avui festa del Sant Crist d’Inca dins el 75 aniversari de la seva Confraria

Presidirà la missa solemne el Bisbe Antoni Vadell

         Com hem informat en anteriors ocasions aquest any la Confraria del Sant Crist d’Inca celebra el 75è aniversari de la seva fundació i s’ha elaborat un extens programa d’actes. Amb la publicació d’un fullet de 16 pàgines amb la programació que es durà a terme durant tot l’any.

         El fullet a més té una breu nota històrica de la confraria a càrrec de Antelm Ferretjans així com la seva pròpia poesia “A prop del Sant Crist”, a més d’unes notes del rector Mn. Carles Seguí sobre la Confraria. El corresponent saluda de la Junta de Govern de la Confraria i el saluda del Bisbe Sebastià Taltavull.

         La programació va començar el mes d’abril, amb l’acte central de la seva festa anual el dia de l’Ascensió que aquest any és el dia 30 de maig. Els actes tindran continuïtat en el mes d’octubre i novembre que clausurarà el Bisbe Taltavull.

         Els actes que s’han programat per al dia d’avui són els següents: A les 19,30 hores a la Parròquia de Santa Maria la Major hi haurà una missa solemne concelebrada, presidirà la mateixa Monsenyor Antoni Vadell, Bisbe Auxiliar de Barcelona, antic rector de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu.

         El Cor Parroquial de Santa Maria la Major, sota la direcció de Bernat Forteza, cantarà les cançons de la missa per donar més solemnitat a la mateixa, amb cançons pròpies del dia.

         Un cop finalitzada la celebració solemne dels celebrants i fidels es dirigeixen a venerar la imatge del Sant Crist en la seva capella al costat dels patrons de la ciutat. Mentre el cor cantarà els tradicionals i antics Goigs al Sant Crist d’Inca en el seu honor.

         La Junta de Govern que presideix Antelm Ferretjans convida els fidels a participar-hi. Cada any és una festa que congrega moltes persones a la parròquia. La devoció al Sant Crist d’Inca segueix ben vigent a la nostra ciutat i passa de pares a fills. Diàriament són moltes les persones que van al mateix davant de qualsevol problema o necessitat a demanar la seva protecció.

                                                                                                              Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: