Important tasca social del taller de caritat Santa Rita

Va celebrar la seva festa anual amb l’assistència dels seus membres i nombrosos fidels

Des del seu naixement, el Taller de caritat de Santa Rita ha estat duent a terme un treball excel lent i tranquil de cura que beneficia moltes famílies de la nostra ciutat. Primer en temps llunyans del segle passat van assistir moltes famílies peninsulars que va arribar a Inca amb tot el necessari. Més recentment a nous emigrants de tot el món que s’han establert entre nosaltres.

S’han fet coneguts per la seva contribució a material de refugi per a llits, amb la tradicionals mantes o llençols. que han servit d’aixopluc a molta gent. També han col·laborat en moltes necessitats del Menjador Social de la nostra ciutat amb la compra d’una biblioteca i una gran quantitat de carmanyoles per al menjar que necessitaven.

Han ajudat a famílies amb roba de llit, nevera per a una família que la necessitava, una cadira adaptada i un arnès adaptat per a un nen amb necessitats especials. També van fer una donació de les obres de la parròquia de Santa Maria la Major, de la façana del carrer Sirena.

És una entitat religiosa i sempre hi ha l’assistència i activitats religioses. Ells tenen la seva seu al convent de les Germanes de la Caritat. Cada mes es reuneixen per a la Lectio Divina o formació i també resoldre els temes que es presenten al seu abast per poder atendre.

A la capella de les Germanes de la Caritat va tenir lloc dimarts passat la Missa solemne en honor al seu patró Santa Rita. Les habitacions adjacents i la capella estaven plenes de membres i fidels que van participar en la festa, que va començar amb la pregària del Rosari i l’exercici del mes de Maria. La Missa va ser presidida pel rector de la Unitat Mn Carles i concelebrada pel diaca permanent Mn Rafael Verger.

El cor parroquial cor, sota la direcció de Bernat Forteza, va animar la celebració de la Missa amb les seves cançons. En l’homilia, Mn Carlos va continuar parlant de la figura de Santa Rita que estava al costat del altar. Ella, que es distingia pel seu amor i caritat als diferents estats de la vida, com a esposa, mare, vídua i religiosa posteriorment. També va lloar la feina feta pel taller de la caritat de Santa Rita per atendre, en les seves possibilitats, les peticions que vénen.

Santa Rita, va dir, és l’advocada de les causes impossibles i per això els va animar a continuar amb els tallers i que Santa Rita no fos en la seva vida un element decoratiu a casa seva, sinó un exemple vivent a imitar en els nostres dies.

Llavors es van beneir les roses que havien portat en cistelles i havien estat presents a l’altar. Després de la Missa es van lliurar a tots els fidels presents a la festa juntament amb una estampa de la Santa.

Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: