Dimarts que ve se celebrarà el LIIè aniversari de la Coronació Pontifícia de Santa Maria la Major

Escolars, associacions i l’Ajuntament participen a l’ofrena floral

         Cada any, el dia 28 de maig, des de l’any 1967 en què es va celebrar l’acte solemne de la Coronació Pontifícia de Santa Maria la Major Inca recorda amb una festa aquest dia. La Coronació es va aconseguir segons Butlla del Papa que guiava l’església en aquells anys Sant Pau VI. Per a l’acte va venir expressament des de Roma el Cardenal espanyol Arcadio Maria Larraona. El Nou Camp d’Inca ple de fidels a les grades ia la gespa com no s’havia vist mai era la catedral improvisada de tot Mallorca.

         Des de llavors cada 28 de maig és un dia de festa per als inquers i es ve recordant aquesta festa amb actes més importants i extensos en els XXV i L anys de la seva Coronació Pontifícia. En el XXVè aniversari es va recuperar el Ball dels Cossiers i es va publicar una important Corona poètica a Santa Maria la Major.

         Fa dos anys novament la ciutat va vibrar amb motiu del seu Lè aniversari. Amb un agermanament de la nostra parròquia de Santa Maria la Major amb la Basílica de Santa Maria la Major de Roma. Amb pelegrinatge de inquers inclosa uns mesos després amb el Bisbe Antoni Vadell.

         El record segueix ben vigent entre els inquers, són molts els fidels que van al cambril de Santa Maria la Major davant de qualsevol necessitat per demanar la seva ajuda i intercessió tant grans com nois.

         Dimarts dia 28 de maig a les 19,30 hores hi haurà una missa solemne concelebrada. En la mateixa com vénen fent anualment una sèrie de col·legis, associacions de diferent tipus de la ciutat, partits polítics, l’Ajuntament i la Confraria de Santa Maria la Major participen en una emotiva ofrena floral durant la missa.

         Es col·loca una plataforma i ferro en el presbiteri i durant una sèrie de dies estan exposades les flors que es van lliurar a Santa Maria la Major.

         Durant la missa solemne el Cor de Santa Maria la Major que dirigeix Bernat Forteza animarà la celebració amb les cançons pròpies del dia. Entre les que destaquen l’Himne de la Coronació i els tradicionals “Goigs” mentre els fidels veneren la imatge.

         Cal assenyalar que cada any l’acte compta amb la presència de nombrosos fidels. És una prova evident de que els inquers volen que les seves tradicions es mantinguin vives.

                                                                                                    Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: