Ofrena floral de la Gent Gran a la Mare de Déu de Lluc

Amb la participació d’associacions d’Inca i de l’Ajuntament

         Organitzat per la Federació de Persones Majors de la Part Forana que presideix Josefina Colom, demà divendres dia 17 hi haurà la tradicional ofrena floral a la Mare de Déu de Lluc. Es fa en dues jornades i les Associacions de Gent Gran de la nostra ciutat i que estan federades acudiran demà dia 17 de maig.

         A aquest acte hi haurà una representació de les autoritats locals i autonòmiques, principalment l’Alcalde d’Escorca Antoni Solivellas, ja que la festa es fa al seu municipi. De la nostra ciutat anualment solen acudir la regidora de Gent Gran Mari Carmen Oses i l’Alcalde d’Inca Virgili Moreno, acompanyats d’altres regidors.

         Es dóna la circumstància que aquest any serà l’última vegada que seran presents a la festa dels Missioners dels Sagrats Cors. Són coneguts popularment com els coritos que el proper mes de setembre deixaran el Santuari de Lluc, que han cuidat des de l’any 1891

        Sobre les 10 del matí arribaran les diferents Associacions de Gent Gran de la comarca del Raiguer i seran convidats per la Federació a una empanada i una ampolla d’aigua. Un cop reposades forces es dirigiran cap a l’Acolliment del Centenari, on se celebren els actes de la jornada.

         Amb la següent programació a les 11 començarà l’ofrena floral de les Associacions participants i dels diferents ajuntaments i institucions públiques, tancant la mateixa la Federació organitzadora.

         A les 11,15 hi haurà la tradicional actuació dels Blavets de Lluc, una de les escolanies més antigues d’Europa i que són molt estimats per tots els mallorquins. Que ens oferiran un breu concert abans de la celebració de l’Eucaristia.

         A les 11,30 hi haurà la tradicional Missa solemne concelebrada, a la mateixa solen participar els rectors de les diferents poblacions presents a l’acte.

         Finalitzada la celebració religiosa la majoria de les associacions participants es dirigiran cap a Son Sant Martí, per participar en un dinar de companyonia.

         Després de la mateixa hi haurà música i ball i avançada la tarda tornaran a la nostra ciutat.

                                                                                                 Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: