Dia de Pasqua a Lloseta: processó de l’Encontre i solemne Eucaristia per celebrar que “la vida és més forta que la mort”.

En aquesta celebració es va poder veure per primera vegada la imatge del Cambril de la Mare de Déu restaurat, que ha donat més dignitat a la talla més antiga de Mallorca

Després de viure la Vigília Pasqual a l’església de Santa Maria la Major d’Inca, junt amb els altres cristians de la Unitat de Pastoral, els llosetins es varen tornar a reunir l’endemà a l’església parroquial per celebrar la Pasqua al poble. Enguany la Processó de l’Encontre no es va poder fer pels carrers per mor de la pluja.  Però el gest es va mantenir a l’interior del temple, amb la mateixa solemnitat i emoció de sempre. Un grup d’al·lotes portaren a l’espatlla la imatge de la Mare de Déu, mentre un grup de joves feia el mateix amb el Crist, que recorregué l’església abans de trobar-se amb la seva mare. La banda de música els acompanyà en tot moment i les notes esclataren de goig en el moment de la trobada. Un gest que no feia més que recordar el que havia passat prop de 2.000 anys abans.

“La vida és més forta que la mort”, començava dient el vicari de la UP Vicenç Miró a l’inici de la seva homilia. I així ho estaven celebrant. “Crist és viu. I nosaltres creim amb Ell. Però això no vol dir que no tenguem pors ni moment de mort. Recordem, per exemple, les 52 víctimes de Sri Lanka. El que vol dir és que avançam cap a la vida”, continuà explicant el nostre vicari. Ja ho havia apuntat el Divendres Sant, que abans de la Setmana Santa ja sabíem que Jesús havia ressuscitat. Però el seu cos històric, que som nosaltres, l’Església, “encara avança entre llums i ombres cap a la resurrecció, seguint a Jesús i la Mare de Déu”. I el diumenge de Pasqua hi va tornar a insistir.

Davant la notícia de la resurrecció del Senyor –digué Vicenç Miró- l’Evangeli que s’havia acabat de llegir ens mostrava diverses actituds que havien tengut alguns dels seus deixebles. Maria Magdalena, va trobar la tomba buida però “no va saber entendre”, no va descobrir els signes de vida i va exclamar “se n’han duit del sepulcre al Senyor i no sabem on l’han posat”. Pere, que hi arribà després, és la fe que encara no s’acaba de pronunciar perquè contempla el que hi ha però no es pronuncia, veu i guarda silenci. En canvi, el deixeble estimat “veu i creu”, pot descobrir que Jesucrist realment ha ressuscitat. Aquestes tres actituds són les que també podem tenir nosaltres –digué- que també hem de decidir quina posició prenen. I per concloure l’homilia assegurà: “Crist realment ha ressuscitat, alegrem-nos”.

El Dia de Pasqua també fóu l’elegit per descobrir el cambril de la Mare de Déu. Per primera vegada els llosetins pogueren veure com ha quedat després de la restauració que s’ha fet a l’entorn on es troba la nostra estimada Mare de Déu de Lloseta. Una restauració que s’ha realitzat seguin els criteris marcats pel departament de patrimoni del Bisbat de Mallorca i gràcies a la col·laboració desinteressada de Llorenç Mir i altres col·laboradors. L’actuació ha consistit en substituir el pedestal de pedra, que era un afegitó els anys 70, per l’antiga penya del segle XIX i el temple que hi havia a la dècada dels 60. Tota aquesta estructura s’ha restaurat i cobert de daurat. L’objectiu de la reforma ha estat eliminar el collage de diferents estils que s’havien superposat amb el pas del temps i aconseguir un entorn més adequat a l’estil romànico-bizantí de la talla. Ara, amb aquest Cambril clàssic, es pot contemplar molt millor tot l’esplendor de la Mare de Déu de Lloseta, que data del segle XII i que és la més antiga de tot Mallorca.

Per a començar a recollir fons per sufragar aquesta actuació la parròquia ha organitzat un sopar benèfic per al proper dia 10 de maig, amb la col·laboració de diverses institucions com l’Estel del Cocó, Ni verd ni madur, l’Esplai, els catequistes i altres iniciatives del poble a les quals ja els agraïm per endavant la seva implicació. El sopar es farà a Sa Mina i el menú consistirà en frit de matances i postres. Ja s’han posat a la venda els tiquets a un preu de 10 euros per adult i 5 euros pels nins menors de 12 anys. Es poden adquirir a la sagristia, les oficines de la UP de la Mare de Déu i el Celler Sa Plaça. Vos convidam a tots els llosetins, que en tantes ocasions mostrau el vostre afecte i veneració per la Mare de Déu de Lloseta, a què col·laboreu en aquesta iniciativa que ha volgut retornar l’esplendor que es mereix la nostra estimada Mare de Déu.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: