La XL Exposició de l’Associació Filatèlica d’Inca va ser molt visitada

Es va dedicar un homenatge al lul·lista Dr. Sebastià Garcias Palou

 El dia 12 de novembre es va inaugurar la XL exposició que l’Associació Filatèlica d’Inca realitza amb motiu del Dijous Bo. Aquesta exposició va estar oberta al públic durant quatre dies al Centre Parroquial de Santa Maria la Major. El dia 15 a les 20 hores es va desmuntar la mateixa. Els filatèlics estan ben presents en la gran fira de les fires que és el Dijous Bo inquer des de fa quaranta anys i sense cap interrupció.
          A l’acte de la inauguració a més del president de l’Associació Filatèlica d’Inca Bartomeu Aloy estaven presents una representació del consistori local amb el Tinent d’Alcalde de Cultura Antoni Rodríguez que ha col·laborat en l’acte juntament amb l’Alcalde Virgili Moreno. També hi era present el president de la FEBASOFI (Federació Balear de Societats Filatèliques) Paco Morro i nombrosos aficionats al món de la Filatèlica.
          Cada any volen donar a conèixer un personatge o entitat de mostra ciutat. En aquesta ocasió va ser un homenatge al fill il·lustre d’Inca el Doctor. Sebastià Garcias Palou. És un lul·lista de fama mundial i desconegut per moltes generacions de inquers principalment els joves.
            A l’acte van assistir una gran representació de nebots i renebots del Doctor Garcias Palou, que van agrair aquest acte d’homenatge.
           S’ha editat un fullet per donar a conèixer al personatge homenatjat. La biografia del lul·lista Garcias Palou, l’han realitzat Mn. Pere Fiol i Mn. Santiago Cortés, autors d’una extensa biografia del mateix.
          A més, s’ha fet una postal, un segell amb la seva imatge i també un sobre numerat amb la imatge del Dr. Garcias Palou. Que gràcies als col·leccionistes de la filatèlica fa que el nom d’Inca i del lul·lista es passegen per tot el món gràcies a la màgia de la filatèlica.
          S’ha fet un mata-segells commemoratiu que es va posar a totes les cartes que aquests dies es van enviar des d’Inca i es van portar al Centre Parroquial de Santa Maria la Major els dies de l’exposició o a les oficines de Correus.
          El president Bartomeu Aloy va agrair la cessió dels locals a la Parròquia, la col·laboració de l’Ajuntament d’Inca, també la presència dels familiars del Doctor Garcias. Igualment va agrair la presència dels filatèlics i col·leccionistes que oferien una mostra molt interessant. Va tenir paraules d’elogi per al jove de 11 anys Sebastià Seguí, que va presentar una interessant col·lecció sobre el Titànic
          El President de la Febasofic Paco Morro, va fer lliurament de la Medalla d’Argent de la Federació a Eduardo Perales al Mèrit Filatèlic, pels seus 25 anys de membre de la mateixa. Va agrair el treball de l’Associació Filatèlica d’Inca i també la col·laboració de l’Ajuntament. Va manifestar que esperava que la mostra tingués 40 anys més de continuïtat.
          Per la seva part de l’Alcalde Virgili Moreno, va dir que l’Associació de forma callada però continuada realitza una gran tasca per a la ciutat. Des de l’Ajuntament us donarem suport perquè tingui continuïtat i ens alegrem que gent jove s’animi a participar i garantir el seu futur. La meva felicitació al president de la Federació per estar present a Inca i també al Senyor Perales per aquesta distinció i esperem que continuï col·laborant en l’exposició d’Inca molts anys més.
          A tots els expositors i col·laboradors se’ls va lliurar un Diploma commemoratiu i una bossa de llibres per part de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament.
          També es va fer la tradicional exposició filatèlica amb variada i interessant temàtica del món del segell. Van participar Antoni Rigo; Joan Miquel; Ignasi Umbert; Eduardo Perales; Alejandro Alhama; Miquel Llompart; Bartomeu Aloy i Agustín Saiz. Així com una interessant mostra de col·leccionisme sobre programes antics de les festes patronals d’Inca del principi del segle XX de Miquel Riera i una interessant col·lecció de xapes de cava Pere Reynés. També es van mostrar dues maquetes d’Antonio Cerdà “Niu” que té una interessant col·lecció de les mateixes.
          Hem de destacar cada any l’exposició del Concurs de dibuix escolar que donen la seva visió de les fires i el Dijous Bo i cada any és molt visitada pels escolars d’Inca. En aquesta ocasió va ser la XII segona edició. L’exposició ajuda a que els escolars i les seves famílies d’altra banda coneguin el món de la filatèlica i del col·leccionisme i puguin gaudir d’aquesta mostra que es fa cada any a Inca.
          L’exposició filatèlica va ser molt visitada pels aficionats a la filatèlica, amb alguns membres vinguts expressament al Dijous Bo de Menorca i Eivissa per visitar-la, així com el públic en general.

El Dijous Bo la presidenta del Govern Balear Francina Armengol, juntament amb el President del Consell de Mallorca Miquel Enseñat i la delegada del Govern Rosario Sánchez juntament amb l’alcalde Virgili Moreno i Autoritats van visitar la mateixa.
           La nostra felicitació a Bartomeu Aloy i equip per l’exposició i que molts anys puguin seguir oferint-nos aquesta exposició filatèlica.
                                                                                    Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: