Emotiva missa recordant el bateig de Sor Clara Andreu a la Parròquia de Sant Domingo

Pere Fiol autor de la “Possitio” sobre la Venerable va parlar de la devoció dels inquers
          Des de fa molts anys dues festes estan lligades a la figura de la Venerable Sor Clara Andreu, religiosa jerònima que va viure i es va santificar al convent de ses Monges Tancades. La data del seu naixement i la de la seva mort molt jove als 32 anys. Des de la seva mort fins als nostres dies la seva figura segueix ben vigents entre les seves germanes de congregació i també a la ciutat i la comarca.
          La commemoració de la seva mort el dia 24 de juny se celebra anualment al Monestir de Sant Bartomeu. Mentre que l’aniversari del seu bateig se celebra en una de les parròquies d’Inca Santa Maria la Major o Sant Domingo. En aquest any va ser al temple dominicà dimarts passat.
          Una missa solemne concelebrada per Mn. Pere Fiol, rector emèrit i autor de la Possitio de Sor Clara Andreu i Mn. Carles Seguí, rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu.
           A aquestes celebracions anualment acudeixen molts fidels que li tenen devoció. En ambdues celebracions s’edita el Butlletí Informatiu Sor Clara Andreu, en aquesta ocasió el nombre 85. Que es distribueix gratuïtament a les parròquies o al mateix convent. També s’envien molts exemplars a la península i estranger on és coneguda.
          El Cor Parroquial de Sant Domingo amb les seves interpretacions van donar major solemnitat a la celebració religiosa d’aquesta emotiva celebració.
          En la seva homilia Mn. Fiol, bon coneixedor de la vida de la Venerable ja que és l’autor d’una biografia popular seva. A més de l’extensa “Possitió” que es va lliurar a Roma en el Departament de les Causes de Canonització i que va obtenir el placet de Roma a la validesa del procés.
          Mn. Fiol, va parlar de la tasca de Sor Cara Andreu dins del convent sent un exemple per les seves germanes de comunitat. També durant anys atenia els clients que acudien al convent de tot Mallorca, així com als inquers que pujaven al mateix per rebre els seus encertats consells o demanar-li la seva pregària davant de qualsevol necessitat.
          El seu exemple segueix vigent i ara cal insistir en la pregària per aconseguir el miracle de la seva Beatificació. El Postulador des de Roma està treballant en el mateix i esperem que aviat pugui ser una realitat.
          També va agrair la presència dels fidels a aquesta celebració. Una celebració emotiva que demostra que el seu record segueix viu entre els inquers.

                                                                                                            Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: