Els Franciscans van celebrar el 125 aniversari de la restauració de la TOR

    La Comunitat TOR va estar 103 anys a la nostra ciutat

         El passat diumenge va tenir lloc a l’església de Sant Francesc la commemoració del 125 aniversari de la restauració de la TOR. La mateixa estava abarrotada de fidels, molts d’ells antics alumnes del centre. La mateixa es va fundar a Llucmajor l’any 1893 pel Pare Antonio Ripoll.

         Van arribar a Inca l’any 1910 per omplir el buit dels Franciscans de la primera ordre que van estar més de cinc-cents anys fins a l’exclaustració de Mendizábal l’any 1835.

         En el temple hi havia a la part dreta una nodrida representació del Consistori inquer majoria i oposició que presidia l’alcalde Virgili Moreno.

         L’acte va començar amb unes paraules de benvinguda a càrrec de Miquel Bal.le, durant molts anys director del col·legi que va presentar al conferenciant que porta gairebé 50 anys treballant al col·legi d’Inca. També va agrair la presència de nombrosos franciscans i fidels.

         Seguidament va ser el professor Pedro Vallespir que va parlar dels Franciscanos TOR a Inca, del passat cap al futur. Una àmplia exposició dels sis segles de presència dels franciscans a Inca des del segle XIV a l’actualitat. Destacant les figures del P. Rafel Serra i més recentment Pare Cerdà, Pare Colom, Pare Tomeu Nicolau, Pare Salom. Al final del parlament va ser molt aplaudit pels fidels que omplien el temple conventual.

         Acabada la conferència hi va haver una missa solemne concelebrada la mateixa va ser presidida pel ministre Provincial del TOR P. Jaume Puigserver, amb ell van concelebrar els pares que han estat a Inca Antoni Riera; Pere Ribot; Francesc Quetglas; el inquer Josep Martorell; Guillem Ramis; Jordi Perelló. També va comptar amb la presència de Mn. Santiago Cortés, capellà del Monestir de Sant Bartomeu i del Diaca Permanent Mn. Rafel Verger

         La Coral dels Antics Blavets, sota la direcció de Mn. Vicenç Juan Rubí, amb les seves belles interpretacions van donar major brillantor a la celebració. També cal destacar la coral col·legial de Sant Francec que va dirigir Agustina Miquel Amer. També cal destacar la presència del conegut organista Arnau Reymés de Campanet que és el titular de la Basílica de Sant Francesc de Palma que va fer sonar l’orgue inquer.

         En la seva homilia el P. Puigserver, va dir que no parlaria de la història del convent d’Inca perquè ho havia fet molt bé el professor Vallespir  “Jo voldria destacar la nostra atenció al culte del temple franciscà cada diumenge i en les importants festes franciscanes. Així com la nostra presència a través del col·legi Beat Ramon Llull, amb els terciaris franciscans i de les dues Confraries dels seráfics i Joventut Mariana. Em sap greu que Inca no pugui comptar amb comunitat estable aquí tant de bo en el futur puguem obrir a Inca de nou la Comunitat ens agradaria molt. Recentment ordenat sacerdot va ser el meu primer destí Inca-va afegir- i guardo molt bons records de la meva estada al convent inquer i al capdavant de la Parròquia Santa Maria la Major.”

         Els alumnes es van encarregar de les ofrenes de la missa així com de les pregàries.

         El P. Guillem Ramis, que normalment atén l’església franciscana va agrair la presència de les autoritats i fidels, així com la presència de nombrosos franciscans que s’havien unit a aquesta festa i del ministre Provincial.

          En les diferents capelles de l’església hi havia una interessant mostra de fotografies que reflectien la història de la presència dels franciscans a Inca, que va ser visitada pels presents.

         Al final al claustre franciscà es ofert un senzill refrigeri als assistents que van tenir l’oportunitat de saludar els franciscans coneguts.

                                                                                               Guillem Coll M.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: