La barriada de Sant Francesc va participar en la Missa en honor del seu titular

La barriada des de fa set segles ha anat creixent al costat del temple conventual

          Aquest passat cap de setmana la barriada de Sant Francesc va tancar el cicle de festes de les diferents barriades de la ciutat que organitzen les Associacions de Veïns en col·laboració amb l’Ajuntament d’Inca. Ara ja entrem en el mes de les fires que són el pòrtic del Dijous Bo.   

        Sens dubte un dels actes més emotius i entranyables és la Missa de Sant Francesc que compta amb la participació de molts veïns. Cal no oblidar que els franciscans van venir a Inca a principis del segle XIV i la barriada ha anat creixent al costat del temple conventual.     

      Ara no hi ha Comunitat estable dels Franciscans del TOR a Inca, que van venir l’any 1910. Al poc temps de complir-se els cent anys van tancar la comunitat si bé mantenen el contacte amb l’escola i la barriada.    

       Habitualment el Pare Guillem Ramis, el seu últim superior de la Fraternitat franciscana ve des Llucmajor per celebrar la missa dels diumenges i en les festes franciscanes més importants.      

     La missa solemne concelebrada va estar presidida pel Pare Guillem Ramis, acompanyat pel Diaca Permanent Mn. Rafel Verger. El Cor dels Antics Blavets, sota la direcció de Vicenç Juan Rubí amb les seves veus van donar major solemnitat a la celebració religiosa. Acompanyats a l’òrgan per l’organista conventual titular Bartomeu Manresa.      

     En el primer banc es trobaven l’alcalde d’Inca Virgili Moreno acompanyat del Regidor de Participació Ciutadana Antoni Peña. També es trobava al temple participant en la missa Antelm Ferretjans. En el seu homlia el P. Guiillem Ramis, va parlar de la vida de Sant Francesc i el que ha significat per als Franciscans, per a l’església i per a la barriada.

          Divendres a la nit els actes van continuar amb una demostració folklòrica a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca que van deixar estela del seu bon fer. Igualment hi va haver molta participació en el sopar a la fresca i a la posterior travada de Ball de Línia animada pels Germans Joan i Pep Morro Vallori.     

      Els actes van finalitzar el dissabte amb activitats infantils i cinema a la fresca amb la representació de la guardonada pel·lícula “Campions”.

                                                                                                             Guillem Coll

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: