En 25 anys ha atès els més desfavorits de la ciutat

Càritas Diocesana de Mallorca ha realitzat un projecte de reforma de l’Menjador Social d’Inca, una actuació que més endavant es complementarà amb l’habilitació de sis habitacions a la primera planta de l’edifici que gestiona al carrer Son Odre. L’objectiu és “oferir un espai d’allotjament alternatiu d’habitatge supervisada”.
Fa uns cinc mesos que en un ple extraordinari el consistori inquer va aprovar per unanimitat una proposta municipal per declarar les obres de Càritas d’especial interès o utilitat municipal.
És una figura que va permetre aplicar a l’entitat social dependent de l’Església una bonificació del 95 per cent en el pagament de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres causa de que l’actuació que porta a terme al menjador social beneficia els més desfavorits de la societat ‘inquera’.
La responsable de Càritas a Inca, Maria Amorós, ens va explicar que el projecte consistia en una reforma integral del menjador social amb la finalitat de complir la normativa del Consell per a aquests equipaments, ja que l’edifici “és l’antic convent de les monges blaves” . S’ha arreglat l’electricitat, desguassos, bany i rampes adaptades. Així com un tractament inófugo per a les bigues de fusta. També s’ha referit al projecte d’habilitar uns habitatges en el mateix immoble, si bé en aquest cas necessita que “encara no està confirmat”.
Càritas Diocesana va obrir el menjador social d’Inca l’any 1994. Actualment, s’ofereix servei a 115 persones durant tots els dies de l’any. “Aquesta funció social ha afavorit de forma molt important als ciutadans d’Inca.
Ara el diumenge dia 28 a les 17 hores hi haurà la reinaguració oficial del mateix que passarà a denominar-Menjador Social “Sor Isabel Bonnín”, que va realitzar una gran tasca en els primers anys del funcionament del mateix .Cártitas Diocesana i la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu en nom Bisbe Sebastià Taltavull conviden els inquers a assistir a la reinauguració del mateix.
El CDA continuarà a l’Avinguda dels Reis Catòlics de la nostra ciutat. Amb això s’acabarà un procés d’interinitat que hi ha hagut des d’abans del inici de l’estiu al no disposar d’instal·lacions per realitzar el menjar i tenien quje acudir o una empresa de càtering mentre es duien a terme les obres.

Guillem Coll

Menjador Social.jpg


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: