Baltasar Morell presideix la celebració de la festa de la Mare de Déu de Lloseta

En l’homilia va convidar a centrar la mirada en Maria: “Qui no l’estima no coneix l’amor”

Pels llosetins la festa de la Mare de Déu és un dia molt especial. El poble conserva la tradició dels seus avantpassats de congregar-se a l’església parroquial aquest dia per venerar la seva estimada Mare de Déu, representada en el temple per una preciosa talla romànica. Enguany la solemne eucaristia ha estat presidida pel vicari de la nostra Unitat de Pastoral, Baltasar Morell, qui va estar acompanyat pels altres preveres i diaques de l’agrupació de parròquies. També les autoritats civils s’hi ha volgut fer presents. Tot l’ajuntament en ple i una representació del Govern Balear i del Consell de Mallorca varen assistir a la celebració.

Però la protagonista de la festa és la Mare de Déu. Baltasar Morell va convidar als assistents a girar cap a ella els ulls perquè “sense estimar la Mare de Déu no hi pot haver amor”. Morell va explicar que Maria, com a mare de Jesús, és la mare de l’Amor. Perquè l’Amor no es pot reduir a un simple sentiment, que uns dies és més intens que altres, sinó que “és l’essència del ser de Déu, que és eterna comunicació d’Amor entre el Pare, el Fill i l’Esperit Sant”. No obstant això, Morell va afegir que Maria no és un fi en sí mateixa: “tot en Maria remet sempre al seu Fill i sempre que li demanam alguna cosa, demanam la seva intercessió, i el que rebem no ho rebem d’ella, sinó que és Déu mateix qui per mitjà d’ella ens ho concedeix”. Per als cristians Maria és model perquè realitza de forma perfecte l’obediència en la fe, va concloure. I utilitzant les paraules del Papa Francesc va dir que conversar amb ella “ens consola, ens allibera i ens santifica”. I no es necessari moltes paraules “basta pronunciar baixet una vegada i una altra <<Déu vos salve Maria>> i ella, com a bona Mare, sabrà demanar a Déu allò que necessitam”.

Demanant la intercessió de Maria va continuar la celebració de l’eucaristia, que va estar acompanyada en els cants pel Coro Parroquial, el qual va interpretar diverses peces litúrgiques del Pare Batle. Un grup de catequistes presentà les ofrenes. I els joves de l’Estel del Cocó ballaren l’oferta. En aquesta celebració també s’estrenaren tres nins llosetins com a escolanets, continuant amb la tradició de servir a l’altar des de ben petits. Al final de l’eucaristia, com és costum, els assistents pujaren al Cambril per venerar la Mare de Déu. I després, autoritats, l’equip de la Unitat Pastoral i els fidels sortiren cap a l’ajuntament acompanyats dels xeremiers per participar del refresc i les corregudes de joies que ofereix el consistori a tot el poble.

 

 

 

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: