La missa va ser presidida per Baltasar Morell nou vicari


Diumenge passat es va celebrar la festa de la Parròquia de Sant Domingo de Guzman, que des de l’any 1962 està en l’antic convent dels dominics. Des de començaments del segle XVII i durant més de dos segles fins a l’exclaustració de Mendizàbal dels dominics van estar presents a la nostra ciutat, una comunitat molt estimada entre el veïnats, el record dels quals segueix vigent.


La
festa està molt arrelada a la barriada, que ha crescut al costat del temple conventual i ara és una populosa barriada que amb la creació de la Parròquia ha anat creixent de forma constant.


Prova evident és que la celebració religiosa va comptar amb la presència de nombrosos veïns. El temple estava bellament adornat i es va celebrar una missa solemne concelebrada. Una relíquia de Sant Domingo era al presbiteri bellament adornada i que va ser venerada pels fidels presents.


La celebració va estar presidida pel nou vicari de la Unitat de Pastoral Mn. Baltasar Morell, que va concelebrar juntament amb Mn. Carles Seguí, rector de la Unitat, Mn. Pere Fiol, rector emèrit i veí de la barriada, on hi va néixer, i el Diaca Permanent Mn. Rafel Verger.


El cor parroquial al complet, des del cor del temple, va animar la celebració amb les seves belles cançons. La participació dels fidels va donar més solemnitat a la celebració.


En la seva homilía, Mn. Morelll va parlar sobre la figura i l’obra del fundador dels Dominics, un gran predicador i de la devoció de la barriada cap al mateix. La seva figura és ben vigent – va dir – i ens ha d’animar a nosaltres amb la nostra vida a transmetre el missatge de Domingo de Guzmán, que és Jesús, als altres inquers.


Al final de la celebració el rector va agrair la col·laboració de les persones que havien ajudat en la decoració de la Parròquia, al Cor per la seva col·laboració i també a tots els fidels per la seva presència. Sabem que aquesta festa és molt important per a vosaltres i també per a la ciutat.


Acabada la celebració religiosa a la placeta de la Parròquia es va oferir a tots els assistents, per membres de la Parroquia, un gelat amb una mica d’aigua fresca que el públic assistent va agrair. La refrigeració va servir per saludar els veïns i felicitar-se i desitjar-se els “molts d’anys“, amb el desig de retrobar molts anys a la festa.

Guillem Coll

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: