Els “ llits de la Mare de Déu ” exposats a Santa Maria la Major i Sant Domingo

Una tradició antiga que en els darrers anys s’ha revitalitzat

       Quan s’acosta la festa de l’Assumpció de la Verge, coneguda com la Mare de Déu d’agost, arriba a moltes esglésies de Mallorca la tradició de posar els “llits de la Mare de Déu” amb la imatge de la Verge dormida (morta) envoltat de cossiols d’alfabaguera i mirambell (més conegut com bellveures).

A la nostra ciutat dos es posen a les parròquies de Santa María la Major i a la parròquia de Santo Domingo, amb dues belles talles que estan exposades a la devoció dels fidels des del passat diumenge 12 fins el cap setmana del 26.

     Els fidels que arriben a les celebracions religioses que es fan a Santa María La Major podran contemplar la bonica talla de Gaspar Homs del segle XVI. Les celebracions són dilluns, dimecres, divendres i dissabte horabaixa i diumenge al matí de 8.30 a 13 hores. Hi podreu contemplar la bellesa del llit en tot el seu esplendor, ja que han millorat alguns detalls.

     Cal destacar que cada dia la parròquia de Santa Maria La major està obert als fidels per tal que hi puguin entrar i contemplar o fer una estona de pregària. Els dijous l’església i el Museu estan oberts i hi ha també l’oportunitat de gaudir dels concerts d’orgue tradicional d’organistes millors de l’illa.

    La parròquia de Santo Domingo està obert els dimarts, dijous i diumenges horabaixa per la celebració religiosa a les 18 hores i fins les 20.30 hores.

    Val la pena als inquers visitar aquestes dues autèntiques joies que tenim a la ciutat i gaudir-ne. Cada any hi ha moltes persones que són aficionats a aquest tipus d’art que vénen de tota l’illa a la nostra ciutat per contemplar i admirar-los.

    És una tradició viva que s’ha mantingut des de l’antigor i ara ha millorat el Consell de Mallorca i del Bisbat de Mallorca, de manera que la gent pot veure aquestes representacions belles amb un recorregut de les diferents imatges que han estat exhibides ara en molts pobles de Mallorca.

      Els inquers tenen l’oportunitat de contemplar aquestes dues Mare de Déu “Morta” que tenim a la nostra ciutat. És necessari donar-les a conèixer i promoure les bones obres d’art religiós que tenim a la ciutat.

Guillem Coll

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: