Va ser ordenat sacerdot pel bisbe Taltavull a la Seu

  Diumenge passat a La Seu de Mallorca van ser ordenat sacerdots Mn Baltasar Morell Fuster i Mn Danilo de Urceda Pereira pel bisbe de la diòcesi monsenyor Sebastià Taltavull.

  Fou concelebrada per molts de sacerdots i religiosos de l’illa i el temple de la catedral estava ple de fidels. Entre ells, hi hagué una gran representació de la unitat Pastoral de la Mare de Déu, on Baltasar Morell ha anat desenvolupant el seu treball durant un any.

  Hi havia una important presència de la nostra ciutat entre els concelebrants: el rector Mn. Carles Seguí, el vicari P. Vicenç Miró, Mn Pere Fiol, Mn Santiago Cortés, capellà del Convent de Sant Bartomeu i Mn Josué Mulet, inquer recentment ordenat sacerdot que pertany a la diòcesi d’Alcalá. També hi van ser presents els diaques Mn Rafel Verger i Mn Roger Fernández, que des de gener han estat practicant diaconate juntament amb Mn Baltasar Morell.

  El jove capellà Mn. Baltasar Morell Fuster va néixer a Palma el 26 de febrer de l’any 1984. Va estudiar dret a la UIB i després de completar els seu estudis, oposità durant quatre anys per a notari.

  L’any 2012 va entrar al seminari de Mallorca. Mentre estudiava va col·laborar amb les parròquies de la Resurrecció i Sant Francesc de Paula de Palma i la Vall de Sóller entre d’altres.

  Va arribar a la nostra ciutat el setembre passat per formar part de l’equip de la unitat Pastoral de la Mare de Déu, després de completar els seus estudis al seminari. Va ser ordenat diaca el 6 de gener d’enguany pel bisbe Taltavull, a Santa María la Major, amb el temple ple de feels.

  S’ha confirmat en la primera llista de nomenaments que el bisbe va anunciar el passat dissabte que seguirà aquí entre nosaltres. Des de la sortida d’Antoni Vadell, per la seva elecció de bisbe auxiliar de Barcelona, hi ha un sacerdot menys en la Unitat de la Mare de Déu per assistir a les vuit parròquies d’Inca i dels pobles veïns.

  Sens dubte la presència d’un sacerdot jove serà molt important a la nostra ciutat. Esperem que hi pugui continuar durant molts anys fent equip pastoral entre nosaltres.

  La Missa Nova de Mn Baltasar Morell serà el 7 de juliol a les 19:30 hores, a la parròquia de Santa María la Major. Hem d’agrair la decisió fer aquesta celebració festiva a la  nostra ciutat, tenint en compte que ell és de Palma.

  S’ha suspès la missa de dissabte vespre de Caimari i s’espera que al temple principal d’Inca hi acudeixin els feels de tota la Unitat. Les corals de la parròquia s’han unit per preparar les cançons de la celebració.

  En aquests mesos d’estada entre nosaltres el novell vicari Mn Baltasar Morell ha guanyat el reconeixement de les persones que li han tractat per la seva senzillesa.

Guillem Coll

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: