Jesucrist Eucaristia és portat pels carrers de Lloseta en la processó del Corpus

Va ser una processó molt sentida i participada pel poble cristià

 

Lloseta va celebrar el passat diumenge 10 de juny la processó del Corpus, una setmana més tard que a la resta de parròquies de la nostra Unitat de Pastoral per no coincidir amb la fira de la sabata. La pluja, que va fer acte de presència durant quasi tot el dia, va amenaçar la celebració de la processó pels carrers del poble. Però al final el temps va donar una treva i els llosetins pogueren treure el pas que portava la Custòdia amb la presència de Jesucrist en l’Eucaristia pel recorregut habitual. Un pas que enguany ha estrenat unes faldes noves que s’han confeccionat expressament per dignificar encara més la processó. I malgrat el poc temps que tengueren a causa de la pluja els veïnats reberen al Senyor com és costum, amb belles catifes de flors confeccionades al trespol, i amb domassos a finestres i balcons.

La processó sortí tot just després de celebrar l’Eucaristia a l’església parroquial i hi participaren els nins i nines que enguany han celebrat la primera comunió. En l’homilia el Pare Vicenç Miró, els va explicar que Déu, perquè ens estima, ens va oferir a nosaltres el millor que tenia, el seu fill. I que Jesús va voler quedar-se present enmig de nosaltres en el pa i el vi de l’Eucaristia “per donar-nos vida a cadascun de nosaltres i a tota la comunitat”. La col·lecta de la celebració es va destinar a Càritas perquè, com va dir el Pare Vicenç, “aquells que compartim el mateix pa de l’Eucaristia també hem de compartir el pa d’aliment amb els més necessitats”.

En acabar l’Eucaristia, els preveres dipositaren la Custòdia al pas i tot seguit sortí la processó, que enguany fóu molt participada. Obrint camí la creu i els cirials i al darrera el poble. Els nins i nines de primera comunió anaven al davora del pas, que portaren els seus pares, seguidament els preveres i diaques i per tancar hi anava el Coro Parroquial que acompanyà amb cants litúrgics tot el recorregut, expressant la fe del poble. La processó durà prop d’una hora i mitja i acabà a l’interior de l’església on es tornà a glorificar al Senyor i es féu la reserva.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: