Dilluns que ve, LIè aniversari de la Coronació de Santa Maria la Major

Amb la tradicional ofrena floral

Ja ha transcorregut un any des de la celebració del Cinquanta Aniversari de la Coronació de Santa Maria la Major amb un seguit important d’actes durant diversos mesos. El més important sens dubte va ser el dissabte dia 27 on a la nit la imatge de Santa Maria la Major va ser passejada a coll per totes les barriades i esglésies de la ciutat.

Mentre que el dia del Cinquantenari, el diumenge dia 28 al matí es va fer una missa solemne concelebrada i que va presidir Mons. Valentí Miserachs. Que va venir expressament des de Roma per fer l’agermanament de Santa Maria la Major d’Inca amb la Basílica romana del mateix nom.

Aquest any a la Parròquia de Santa Maria la Major els actes són més senzills com cada any. L’acte principal serà el dia 28 a les 19,30 amb una Missa solemne concelebrada en la qual diferents entitats, associacions i l’Ajuntament d’Inca faran l’ofrena floral a Santa Maria la Major. Una tradició que ha vingut celebrant des de l’any següent a la Coronació al Nou Camp d’Inca i compta amb la presència de nombrosos fidels.

El Cor Parroquial de Santa Maria la Major sota la direcció de Bernat Forteza amb les seves veus donarà més solemnitat a la celebració. Al final de la Missa es cantarà l’himne de la Coronació d’Andreu Caimari i els tradicionals “Goigs” de Santa Maria la Major en honor de la copatrona de la ciutat.

A aquest acte hi assistirà una representació de l’Ajuntament d’Inca que es sentin a la part dreta del temple al costat de la presidenta de la Confraria de Santa Maria la Major.

També és tradició que tots els escolars dels centres concertats de la ciutat participin en una ofrena floral, la mateixa ha tengut lloc avui, dia 25 al matí. Enguany, per primera vegada també hi ha participat l’escola pública Miquel Duran i Saurina.

El rector de la Unitat Mn. Carles Seguí i la presidenta de la Confraria de Santa Maria la Major Maria Mateu conviden els fidels i a tots els inquers a participar en aquest acte.

En moltes ocasions els inquers han demostrat que aprecien i volen que les tradicions es mantinguin vives. Així com a la celebració escolar, s’espera la presència de molts fidels a la celebració més solemne de dia 28.

Guillem Coll

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.