Lloseta celebra la Romeria del Cocó el dimecres de Pasqua amb una processó i eucaristia

És una festa molt sentida per tots els llosetins. Durant tot l’any són molts els que van a l’oratori del Cocó a venerar la Mare de Déu, representada per una bella talla romànica. A ella acudeixen per donar gràcies pels dons que reben del Senyor i també en els moments de dolor per a què, com a mare, els aculli. El dimecres de Pasqua el poble està de festa perquè celebra la Romeria dedicada a la Mare de Déu. La jornada comença amb una processó, en la qual un grup d’al·lotes del poble porten un pas amb una rèplica de la imatge de Maria des de l’església a l’oratori. Al davant de tot, anunciant l’arribada de la Mare de Déu, obrien pas els Xeremiers de Lloseta, que acompanyaven amb la seva música festiva. Just després hi anaven els cirials i la creu i al darrera del pas els preveres, diaca i després tot el poble. Una vegada que arribaren al Cocó es celebra una solemne eucaristia, a la qual també hi foren presents el batle de Lloseta, Txema Muñoz, la presidenta del Govern, Francina Armengol, i altres representants polítics.

Aquest any l’encarregat de presidir la celebració ha estat Miquel Gual, vicari episcopal per a l’educació, qui acompanyà als preveres i diaca de la nostra Unitat de Pastoral. En l’homilia Gual convidà a tots els presents, que omplien l’esplanada del Cocó, a contemplar la resurrecció del Senyor des dels ulls de Maria i, a partir d’ella, de les altres dones i deixebles que poc a poc anaren passant de la incomprensió d’aquell fet a experimentar la presència del Ressuscitat. Un petit grupet que rebé l’encàrrec d’anunciar aquella Bona Nova per a què al llarg de molts segles “homes i dones creguessin que la darrera paraula de Déu sobre la història no és una paraula de judici ni de condemna, sinó de perdó i de misericòrdia que engendra vida”. Gual animà als cristians a que “si hem ressuscitat amb Crist, visquem també d’aquella vida nova que Ell ens donà”. I recordà que Jesús no reposa a cap altra lloc del món més que en la nostra fe, “tant present i real com  nosaltres mateixos”, fins al punt que crea un cos que és l’Església. Per això animà a tots a acceptar el compromís pasqual de recrear aquella petita comunitat per a què esdevengui per als homes i dones d’avui un testimoni viu del Ressuscitat i l’inici d’un nou camí de fe.

El Coro Parroquial de Lloseta va acompanyar la celebració litúrgia amb els seus cants com a una forma més de pregària. I també per a retre homenatge a la Mare de Déu, un grup nins i joves de l’Estel del Cocó interpretà el Ball de l’Oferta. Ja després de la missa es beneïren les “mides” de la Mare de Déu, que porten molts de llosetins. Durant tot el dia moltes persones passaren per l’oratori per a saludar a la Mare de Déu i també baixaren al didalet, en el lloc del torrent del Cocó on, segons conta la llegenda, un pastor hi trobar la Mare de Déu amb el dit posat a dins una de les roques. L’horabaixa continuà la festa amb una exhibició de ball de l’Estel del Cocó i altres activitats organitzades per l’ajuntament per celebrar aquesta Romeria.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: