El passat diumenge dia 8 d´abril, va començar el IV Festival Internacional d´orgue de Sant Francesc d´Inca. En el primer dels quatre concerts vàrem poder gaudir de la música d´en Joan Vexo, organista francès.

         Abans de començar el concert, Bartomeu Manresa, organista de Sant Francesc d´Inca i coordinador del Festival va agraïr la presència del públic i també de totes les persones i entitats que havien fet possible aquest festival que compta amb bona fama dins la nostra illa.

          El públic present a l´església de Sant Francesc va poder disfrutar dels bells sons de l´orgue conventual i va demostrar que els inquers recolzam aquest festival.

          En el concert de diumengue dia 15 tendrem la oportunitat d´escoltar l’organista italià Daniele Dori, que va néixer a Siena el 1987. Va estudiar a l’Institut Pontifici de Música Sacra de Roma (Batxillerat,  Llicenciatura d’Orgue i Batxillerat en Composició), l’Institut musical “F. Vittadini” de Pavia (diploma de piano) i al Conservatori  “L. Cherubini” de Florència (Diploma de segon Nivell Acadèmic en Composició). Ha estudiat amb mestres internacionals com G. Parodi, T. Flury, W. Marzilli, V. Miserachs Grau, I. Blanca, O. Latry, L. Lohmann, G. Gnann, L. Scandali, G. Bovet, A. Turini i R. Becheri entre d’altres.


         Al novembre de 2012 va ser nomenat organista titular de la Catedral de Florència i organista de la Capella Musical de la Catedral de Florència. També exerceix  de pianista acompanyant i preparador musical dels cantants per a la Cappella Musicale i el Cor de Veus blanques de la Catedral.


         Desenvolupa una brillant i intensa activitat concertística en els principals festivals arreu d’Itàlia (Aosta, Asti, Arezzo, Arona, Assís, Bèrgam, Bolonya, Cuneo, Fiesole, Fons, Gènova, Imperia, Limone Piemonte, Lodi, Lucca, Mòdena, Pàdua, Palerm , Pisa, Pordenone, Reggio Emilia, Torí, Trieste, Susa, Udine, Pordenone, Roma, Vicenza, Venècia, etc.), França (Marsella, Bouc Bel Air, Solliès Toucas, Ais de Provença, cortines, Sant-Raphael, Bandol, Obernai), Bulgària (Varna), Dinamarca (Esbjerg, Herning, Aalborg), Alemanya (Stuttgart, Herford), els Països Baixos (Amsterdam), Xipre (Larnaca) i Suïssa (Vallemaggia).


         El novembre de 2015 va ser organista de la Convenció Nacional Eclesial “Firenze 2015” i va tocar durant la visita del Papa Francesc a la ciutat de Florència. Fou a la catedral de Santa Maria del Fiore, durant la celebració eucarística, transmesa en directe per tot el món per la RaiUno i el Centre de Televisió del Vaticà. També tocà a l’estadi “A. Franchi” juntament amb l’Orquestra i el Cor del Maggio Musicale Fiorentino.


         En qualitat d’organista de la catedral de Florència, ha estat membre del comitè artístic per a la restauració i ampliació de l’orgue monumental Mascioni Opus 805 de la catedral de Florència i va tocar, també, durant el concert d’inauguració, el 8 de desembre 2017, juntament amb O. Latry i l’Orquestra de cambra del Maggio Musicale Fiorentino. Col·labora freqüentment amb importants institucions musicals com Maggio Musicale Fiorentino, Fundació Guido d’Arezzo, Fundació Domenico Bartolucci.


         Des del setembre de 2012 és director de la Coral Sant Niccolò de Radda a Chianti (SI) i des de l’octubre de 2017, director de la Coral Santa Cecília de Loro Ciuffenna (Ar).  És director artístic del Festival Internacional d’Orgue “Harmonia Sæculi” de Radda in Chianti.


         Com a compositor, té obres vocals i instrumentals que inclouen: “Il Fiore di Maria”, cantata per la Catedral de Florència per a solistes, cor, orgue i orquestra i “Concert” per a Orgue i Orquestra. Aquesta darrera es va presentar el 27 de setembre de 2015 a la Sala del Buonumore de Florència, dirigida pel mestre Enrico Lombardi amb la participació de l’Orquestra de Carmine.


         És professor d’orgue, Solfeig, Piano, Harmonia i Cant Coral a l’Acadèmia de Música Valdarnese i a l’Institut Diocesà de Música Saca de Fiesole.


         Des de l’octubre de  2015, és professor de Teoria i Solfeig a l’Escola de Música de Fiesole.

 

           Al II concert d´orgue ens ofereix aquest programa: Antonio de CABEZÓN  “Pavana Italiana“; Jan Pieterszoon SWEELINCK “Ballo del Granduca, SwWV 319“; Bernardo STORACE “Ciaccona”; Dietrich BUXTEHUDE “Praeludium, Fugue und Ciaccona C-Dur, BuxWV 137“ ; Johann Adam REINCKEN  “Fuga en sol menor«; Johann Sebastian BACH “Toccata, adagio i fuga en do major, BWV 564“; George Friedrich HÄNDEL “Concert en fa major, op. 4 núm.5  (Transcripció Daniele Dori )“.

 

Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: