El dimarts es celebra la processó del Viacrucis, amb fama a tota l’illa

En aquesta ocasió serà presidida pel Bisbe Sebastià Taltavull  

         El dimarts dia 24 es celebra una de les processons més emotives de la Setmana Santa d’Inca, la Processó del Viacrucis o del silenci, que congrega nombrosos fidels. En aquesta ocasió hi ha menys confrares que el Dijous i Divendres Sant, ja que només van una representació d’aquestes. Nombrosos fidels en silenci i recolliment hi participen. Per aquest motiu el Viacrucis inquer gaudeix de justa fama en tota l’illa.

          En aquesta ocasió presidirà i realitzarà la predicació el Bisbe de Mallorca Monsenyor Sebastià Taltavull, que recentment ens ha visitat en distintes ocasions. Els anteriors Bisbes de la diòcesi també la van presidir: don Teodoro Ubeda en dues ocasions, don Jesús Murgui en una i don Xavier Salinas en dues. Tots ells van elogiar el silenci i el seu recolliment.

         Al costat del Bisbe haurà els sacerdots i diaques de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, així com els membres de l’Associació de Confraries de Setmana Santa d’Inca que presideix Pep Fernández. Darrera, hi participarà una gran quantitat de fidels de la ciutat, que ompliran els carrers en silenci.

     La concentració es realitza a la Parròquia de Santa Maria la Major i comença a les 21 hores, amb 9 estacions. Des d’allà la processó prosegueix cap a la Residència Miquel Mir. L’acte es fa a l’exterior de la casa. Segueix fins a l’església de Sant Francesc. Després per la Gran Via i passant per sota el pont del Ferrocarril, continua fins a la Parròquia de Crist Rei.

          Travessa el pas subterrani, segueix fins a la Parròquia de Sant Domingo. Des d’allà, va cap al pati del Col·legi de la Salle, que s’omple de gent. Des del col·legi es realitza el trajecte més curt fins al Monestir de Sant Bartomeu de Ses Monges Tancades. Continuant fins al col·legi de la Puresa, també aquí es realitza a l’exterior del col·legi i al carrer.

          Sobre les 24 hores, tots els participants arriben a la Parròquia de Santa Maria la Major, on es realitza l’última estació i finalitza. La majoria de vegades s’ha fet amb tot el recorregut, en algunes ocasions per la pluja s’ha hagut de realitzar a la Parròquia de Santa Maria la Major. Esperem que el temps acompanyi, ja que a la gent  li agrada fer tot el recorregut encara que duri més temps.                                                                                                     

Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: