Amb motiu de la inauguració del gran orgue de la Parròquia

Durant el mes de febrer s’han duit a terme els actes d’inauguració del gran orgue de la Parròquia de Santa Creu de Palma, obra magna de l’orguener flamenc Wilfried Praet. L’instrument té una gran importància dins Mallorca, no només per tractar-se d’un dels més grans de l’illa, sinó també per estar construït a l’estil dels grans orgues de la regió alemanya de Turíngia, instruments que conegué Bach i que li inspiraren la seva música. Coordinats per Bartomeu Manresa, organista titular d’aquesta parròquia des de 2017, una de les més extenses i antigues de la ciutat de Palma s’han organitzat tres concerts per tal de mostrar les nombroses possibilitats de l’instrument.

         La benedicció de l’instrument va ser el passat 10 de febrer a càrrec de Mons. Valentí Miserachs, canonge degà i mestre de capella de la Basílica de Santa Maria la Major de Roma. Va venir a Inca el passat dia 28 de maig per l’agermanament de Santa Maria la Major d´Inca amb la Basílica de Roma. Es seguí un ritual exclusiu amb el qual el Celebrant fa una sèrie d’invocacions a les quals l’orgue, de mans del seu titular, respon amb música adequada expressant així la seva disponibilitat.

         Acte seguit hi hagué un concert a càrrec del prestigiós organista belga Bernard Foccroullé basat íntegrament en la música de Bach que fou seguit per un nombrós públic (més de 500 persones).

         El dissabte dia 17 de febrer, fou el torn de Bartomeu Manresa, organista titular d´aquesta Parròquia, qui interpretà un repertori basat en música d’autors barrocs com Correa-Braga, Buxtehude, Böhm, Bach i, d’altres romàntics com Guilmant, Grdan i Reger. Cal destacar també d’aquest concert la gran assistència de públic.

         El passat dissabte, 24 de febrer, es va dur a terme el darrer dels tres concerts a càrrec de l’alemany Ludger Lohmann, un organista també d’alt prestigi internacional, amb obres de Buxtehude, Bach, Ritter i Menselssohn.

         Durant el temps de Quaresma continuen el concerts d´importants organistes. Mentre que a les distintes celebracions religioses l´organista titular Bartomeu Manresa va sonar aquest bell òrgan demostrant que es un bon organista i anima les celebracions litúrgiques.

 

                                                                                                   Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: