Encara que en la nostra ciutat no es visqui tan intensament la festa de Sant Antoni, com en altres zones de l’illa com és el cas de Sa Pobla, Artà o Manacor, el sector de la pagesia de la ciutat sí que vol que la mateixa es mantingui viva. Prova d’això és que cada any es celebra la missa en honor del Sant i la seva capella es troba ben adornada i il·luminada.

          Com cada any es va celebrar la missa en honor de Sant Antoni, a la Parròquia de Santa Maria la Major, missa solemne que va oficiar el rector de la Unitat Mn. Carles Seguí. El Cor Parroquial de Santa Maria la Major, sota la direcció de Bernat Forteza, amb les seves cançons va animar la celebració. Una petita imatge de Sant Antoni que sol sortir a les beneïdes estava al costat del altar i després va ser treta a l’exterior del temple.

          Hi estaven presents el Regidor de Festes i Participació Ciutadana Antoni Peña, la Regidora de Fires i Museu del Calçat Antònia Sabater, ja que el batle Virgili Moreno es trobava a la Fira de Fitur a Madrid.    

        En la seva homilia Mn. Carles Seguí va parlar de la vida de Sant Antoni i de la gran devoció que hi ha a la seva persona a Mallorca des del temps de la conquesta. Hi ha cert folklore al voltant de la festa però no hem de perdre l’essencial que és la figura de Sant Antoni. El seu missatge i el seu exemple segueixen ben vigents. ”     

       A l’exterior del temple s’havien congregat una sèrie de persones amb els seus animals de companyia i un bon nombre d’alumnes del Col·legi Sant Tomàs d’Aquino juntament amb els seus professors.              

     Després de llegir l’Evangeli va procedir a la benedicció de les persones i els animals presents. El vent va deslluir una mica la festa, però va demostrar que els inquers volen que les seves tradicions es mantinguin bé vigents.

                                                                                                                Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: