Amb molta participació i nombrós públic es van realitzar Ses Beneïdes

 

Molts cavallers i una colla d’ovelles van donar vistositat a les Beneïdes

          Diumenge passat sobre les 10,30 del matí es van concentrar a la Plaça de Santa Maria la Major una representació del consistori amb l’Alcalde Virgili Moreno al capdavant, els representants de la Parròquia de Santa Maria la Major. El rector Mn. Carles Seguí i el nou Diaca Mn. Baltasar Morell, juntament amb els escolans i la petita imatge del sant Antoni que treuen per presidir les Beneïdes. Mentre que el grup de Dimonis de la Revetla d’Inca amb el seu Sant Antoni van ballar un ball davant el nombrós públic present.           

          Des de Santa Maria la Major pel carrer Major, plaça d’Espanya, Comerç, carrer Bisbe Llompart fins a la Plaça de la Llibertat, on s’havia col·locat el cadafal i començaren les Beneïdes. Les mateixes des de fa uns anys es realitzen a la cruïlla dels carrers general Luque amb la Gran Via de Colom que dóna més vistositat a les mateixes. Compten amb la presència de nombrós públic congregat que es trobava allà per poder veure les beneïdes d’enguany.

          L’excel·lent climatologia va fer que hi hagués una gran concentració de públic que va seguir amb interès el seu desenvolupament. Tot i que l’agricultura ha anat a menys en la ciutat cada any, congrega molt públic amant de les seves tradicions.

       Després d’unes paraules de salutació als presents del Rector i la lectura de l’Evangeli pel Diaca, entronitzaren la imatge i van fer els preparatius per començar les beneïdes.  

         Mentre que els Dimonis de Sa Revetla van tornar a ballar un nou ball juntament amb el Sant Antoni vivent entre els aplaudiments del nombrós públic. Els Dimonis sens dubte amb les seves entremaliadures fan que els més petits i també els grans gaudeixin de la festa.  

      Abans de procedir al començament de les beneïdes va haver una amollada de coloms, que sempre donen vistositat a la festa gràcies a Derby Mallorca.

      Després van començar. Primer van ser els cavallistes i els carretons. Entre els cavallistes es trobava la Regidora d’MES per Inca, Alice Weber. També prenia part la Delegada del Govern i líder del PP Maria Salom, en un carretó amb la família. Després d’uns anys de participar-hi en aquesta ocasió no va prendre part activa amb un carretó l’alcalde d’Inca Virgili Moreno. Cada hi ha una gran participació de cavallistes i pagesos amb els seus carretons. Tot els anys els cavallistes van ser obsequiats amb un plat de ceràmica i una “collera”. Sens dubte aquesta participació dóna més colorit a l’acte.    

        Cal destacar que hi va haver una gran quantitat de participants amb els animals de companyia, gossos, gats, animals més petits, alguns exòtics. Tots els participants amb animals de companyia van ser obsequiats amb una bossa de caramels.          

       Al final, hi va haver la presència d’una colla d’ovelles, algunes d’elles amb una cinta negra. Com a protesta per l’atropellament d’uns gossos en dues ocasions a dos pagesos. A més de Sebastià Campaner “Penya”, hi havia un grup de pagesos, que van ser els encarregats de dirigir les ovelles.     

      Poc més d’una hora de durada i amb molta participació van acabar les Beneïdes de Sant Antoni d’enguany.                                                                                                   

  Guillem Coll M.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: