El bisbe Antoni Vadell presideix l’eucaristia per la festa de Santa Maria la Major

En l’homilia ha encoratjat els fidels a acostar-se a Jesucrist que és el “bon vi” que dona sentit a la vida

Santa Maria la Major és la mare de tots els inquers. I així ho han demostrat aquest diumenge, omplint l’església que duu el seu nom per celebrar la festa de la seva estimada Mare de Déu. Una festa a la qual, com ja s’ha convertit en costum, s’hi han volgut sumar també molts fidels dels altres pobles que conformen la nostra Unitat de Pastoral. La festa ha tengut un to solemníssim perquè, a més a més, ha estat presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, fins fa poc el rector de la nostra agrupació, monsenyor Antoni Vadell.

Després de llegir l’Evangeli, que ens parlava de la conversió de l’aigua en vi a les bodes de Canaan, monsenyor Antoni Vadell ha fet reflexionar els fidels sobre el significat d’aquest gest. En primer lloc, ha centrat l’atenció en Maria, la mare que se n’adona que hi ha un problema, ocult per a la majoria, però que preocupa i molt als núvis: se’ls ha acabat el vi. I ella, Maria, sap qui pot resoldre aquest problema, el seu fill Jesús. Maria és qui descobreix com estam, el que ens manca, i ens ajuda constantment a demanar-ho al Senyor. En segon lloc, ha explicat que la manca de vi representa l’experiència que ens pot succeir que “la vida s’aigualeix, es torna insípida”, potser perquè ens trobam sobrepassats per les circumstàncies o les ferides i ens allunyam de Déu. “Continuam fent les coses –explicava- però el cor està mancat del bon vi, que és el Senyor, el vi de la fe, i tot esdevé sense sentit i una càrrega pesada”. Vadell ha convidat a tots els presents a acostar-nos més a Jesús, el bon vi, que fa que fins i tot els moments difícils tenguin un sentit. La nostra missió, ha dit, és “assaborir el bon vi i donar-ho a tastar als altres”. Perquè hem d’estar a prop del Senyor personalment, però també com a comunitat.

Monsenyor Vadell ha agraït també la convidada a presidir l’Eucaristia de la festa de Santa Maria la Major i ha assegurat que la tasca de cadascú com a servidors del regne és “fer el que el Senyor ens digui”. Ha reconegut que “el Senyor ha tengut un gran atreviment” d’enviar-lo a Barcelona, on no ho pot controlar tot, sinó que s’ha de fiar d’altres persones. I ha demanat la pregària de tots els cristians per no “despistar-me de la meva missió i no caure en les temptacions que amenacen un bisbe”. Així mateix, ha assegurat que té molt present la nostra Unitat de Pastoral, que recorda cada dia a través del quadre li vàrem regalar, que té al seu despatx, i que cada dia prega per tots els seus membres.

Monsenyor Antoni Vadell ha estat acompanyat en la celebració per un grup de preveres franciscans i diocesans inquers, així com pel rector de la Unitat de Pastoral, Carles Seguí, i els diaca i pre-diaca de la Unitat de Pastoral. El coro parroquial de Santa Maria la Major ha acompanyat l’eucaristia amb els seus cants litúrgics. I hem de dir que a més dels goigs i himnes de Santa Maria la Major i a la Coronació, han interpretat la peça Gaudete in Domino sempre, dedicada a monsenyor Vadell. A l’ofertori, els Cossiers d’Inca han dançat en honor a Santa Maria la Major. I al final de la celebració, ha intervengut la Unió Musical Inquera. En acabar l’eucaristia s’ha procedit a la tradicional amollada de coloms a la porta de l’església. I tots els assistents s’han donat els molts d’anys amb una galleta i un tassó de vi dolç. Amb aquesta celebració han conclòs els actes de commemoració del 50 aniversari de la Coronació Pontifícia de Santa Maria la Major. Un esdeveniment que mossèn Pere Fiol ha recollit en un llibre que s’ha posat a la venda aquest mateix diumenge i amb el qual els compradors contribueixen a sufragar les obres de l’església.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: