El nou rector i els membres de l’equip de la Unitat de Pastoral prenen possessió dels seus càrrecs

Va ser el passat divendres en una celebració presidida pel bisbe electe de Mallorca, Sebastià Taltavull

 

Carles Seguí ja és el nou rector de la Unitat de Pastoral. Va prendre possessió d’aquest nou servei que li ha encomanat l’Església el passat divendres, en una celebració que va presidir el bisbe electe de Mallorca, Sebastià Taltavull. També es va presentar els altres membres de l’equip, reestructurat després de l’ordenació episcopal de monsenyor Antoni Vadell. El rector Carles Seguí seguirà acompanyat del Pare Vicenç Miró i el diaca Rafel Verger i a ells s’hi ha unit el jove pre-diaca Baltasar Morell.

La celebració fou seguida per centenars de fidels que ompliren una vegada més l’església de Santa Maria la Major per acompanyar l’entrada del nou equip pastoral. I comptà amb nombrosos gestos que expressaven l’encàrrec que feia l’Església -representada pel bisbe Taltavull- al nou equip  -representat pel rector- de tenir cura de les 8 comunitats que caminen com a una sola Unitat. Després de firmar el decret de nomenament, mossèn Carles Seguí va renovar les promeses de la seva ordenació, se li entregà l’Evangeli que va proclamar i prengué possessió de la seu del presbiteri i de l’altar. Al final de l’eucaristia el bisbe també li entregà les claus del Sagrari.

Durant l’homilia el bisbe electe de Mallorca va manifestar que una de les seves intencions per a la nostra diòcesi és que els capellans visquin en equips, com el que hi ha a la nostra Unitat de Pastoral, en comunitats de “persones que s’avenen, s’estimen i s’ajuden” per poder servir millor al poble. En segon lloc va demanar als laics i laiques que siguin conscients que també ells són Església i, per tant, els va encoratjar a implicar-se en el treball que hi haurà a l’agrupació de parròquies i a donar a conèixer l’Evangeli en el seu entorn, ja que “la nova evangelització la faran els laics o no es farà”. També va reclamar a tots els cristians a viure la unitat, tal i com va demanar Jesús, per a què el món pugui creure en el Senyor i a distanciar-se de les actituts i pensaments que provoquen divisió, com l’orgull , la rivalitat o la sospita.

En acabar la celebració el nou rector també es va dirigir als fidels. Mossèn Carles Seguí va assegurar que l’equip de pastoral “duu el nom de cadascun de voltros inscrit al cor perquè sou els qui cuidau de les vostres comunitats”. I va afagir que l’equip de preveres, diaca i pre-diaca no estan per solventar tots els problemes sinó que el que poden fer junts és “proclamar la bona notícia de que tú ets un bé, com es va dir en un dels recents campaments”. A la sortida de l’església tots els fidels que ho desitjaren pogueren saludar personalment el bisbe Taltavull i els membres del nou equip i compartiren plegats un tassonet de vi dolç i una galleta.


Una resposta a «El nou rector i els membres de l’equip de la Unitat de Pastoral prenen possessió dels seus càrrecs»

  1. Avatar de Sor Ma. Antonia Roman

    Crec que l,Esperit Sant ha inspirat al Sr. Bisbe la gràcia d,anomenar rector de la U. P. a Mossèn Carles Seguí. Consider un dels millors encerts. Deman al Senyor que tots fessem pinya per una bona sembre de l,Evangeli de Jesús.
    Glòria al Senyor.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: