Antoni Vadell recorda que la Unitat Pastoral “continua endavant” durant la missa d’acció de gràcies del passat divendres.

L’església de Santa Maria la Major es va omplir el passat divendres per donar gràcies pels tres anys en què ha estat entre nosaltres, com a rector, mossèn Antoni Vadell, qui en uns dies serà ordenat Bisbe auxiliar de Barcelona. A la celebració es varen unir el vicari general de la diòcesi, Antoni Vera, i el provicari general Nadal Bernat. També hi va esser present el batle d’Inca, Virgilio Moreno, acompanyat d’altres representants de l’ajuntament. A més, en la celebració hi participaren dos coros diferents que s’encarregaren del cant litúrgic, per una banda, el grup Schola Cantorum, d’antics alumnes del seminari, i d’altra, un coro integrat per cantaires de tota la Unitat de Pastoral.

Antoni Vadell va presidir l’eucaristia i en l’homilia va voler compartir amb tots els presents tres motius d’acció de gràcies. En primer lloc, per la crida del Senyor a una renovació de la seva vocació a través d’una nova missió com a bisbe. Una crida que- va dir- ha irromput en la seva vida, canviant els plans i convidant-lo a deixar-ho tot per començar una nova etapa. Vadell, des de la consciència de la seva petitesa, va convidar als fidels a pregar per a què pugui correspondre a aquesta nova missió que – segons va assegurar- “el Senyor s’ha inventat per fer-me més seu, per convertir-me més”.

En segon lloc, va voler agrair els tres anys de rector a la Unitat de Pastoral perquè -va afirmar- “ha estat una experiència meravellosa que m’ha aportat moltíssim”. I va mostrar la seva gratitud per l’equip de preveres i diaca que han estat per a ell “una autèntica experiència de fraternitat”, amb els qui “ens hem deixat estimar pel Senyor i hem compartit amb les altres persones de les nostres comunitats aquest amor entranyable de Déu”.

I en tercer lloc, el qui ha estat el nostre rector va donar gràcies perquè l’experiència de la Unitat de Pastoral continúa, a través del nou rector Carles Seguí, del Pare Vicenç Miró, el diaca Rafel Verger i el pre-diaca Baltasar Morell, que ja ha acabat el seus estudis al Seminari i serà ordenat sacerdot d’aquí a un temps. Vadell va recordar que la missió dels capellans “indicar a Jesucrist” i que ara a la Unitat de Pastoral hi haurà altres preveres que ho faran i, per tant, no hi pot haver sentiment d’orfandat. Per aquest motiu va convidar a tots els presents a que “me deixeu partir” i els va encoratjar a “continuar vivint l’Evangeli amb Unitat”.

Després de la celebració hi hagué un moment per als detalls. El batle d’Inca entregà a mossèn Antoni Vadell una placa conmemorativa i la Unitat de Pastoral li regalà un quadre amb un muntatge fotogràfic de les vuit parròquies i els seus patrons i un diploma de gratitud. També es projectà un video amb testimonis de totes les parròquies, Càritas i els infants i joves de l’Aventura i l’Esplai, que varen mostrar el camí de fe que hem fet plegats aquets tres anys. I els qui ho varen desitjar varen poder escriure una dedicatòria a un llibre de firmes que es va entregar també a Antoni Vadell.


Una resposta a «Antoni Vadell recorda que la Unitat Pastoral “continua endavant” durant la missa d’acció de gràcies del passat divendres.»

  1. Avatar de Sor Ma. Antonia Roman

    Mossèn Toni: la celebració magnífica, però la teva homilia, fenomenal. De cada dia més perceb el Do que l,Esperit te dona d,acostar, ( amb les teves paraules) les persones a Déu.
    Gràcies Toni per el que el Senyor fa a través teu.
    De cada dia me creix l,alegria de que siguis Bisbe. Millons de gràcies. Pau i Bé.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: