Els membres de tots els Consells parroquials de la Unitat de Pastoral visiten La Seu

En una sortida per compartir junts una estona de pregària a la casa pairal en la fe de tots els mallorquins

 

Una hora per a pregar i fer-se amic de La Seu en comunió amb totes les parròquies de l’agrupació. Aquesta és l’experiència que varen poder viure el passat divendres els membres de tots els Consells de Pastoral de les nostres vuit parròquies. També hi eren presents els responsables dels diversos moviments i de les seccions de Càritas i economia. Tots plegats varen compartir la proposta que fa la catedral de Mallorca de “Preguem amb La Seu”, que va dirigir mossèn Teodor Suau. De la seva mà, els assistents varen poder descobrir que la casa pairal en la fe de tots els mallorquins està construïda en un lloc sagrat ja des de l’Edat de pedra, que és quan estan datats les restes de flors fossilitzades i pedres pintades amb la que algunes persones ja recordaven els seus difunts i mostraven ja la presència d’un amor més fort que la mort. Més tard també fou espai sagrat per als cristians i musulmans.

També varen poder saber que la Catedral és l’edifici de la llum. Ho diu la gran rosassa de 12 metres de diàmetre i els 58 vitralls que inunden tot l’espai de claror i que als homes i dones de l’Edat Mitjana, que començaven a viure en ciutats i a experimentar la llibertat del senyor feudal, els suggeria que “Déu és una llum que ens fa veure les coses tal com són”. Ja d’una època més recent, Teodor Suau va explicar el simbolisme que va introduir Gaudí al voltant de la càtedra que va construir per al bisbe Campins i els seus successors. A través d’una decoració d’hexàgons de branques d’olivera, Gaudí, que vivia profundament la fe cristiana, recordava al bisbe que aquí a la terra “és temps de fer feina”, que encara no s’ha arribat a la perfecció del temps de Déu. L’arquitecte català també col·locà envoltant la cadira del bisbe els escuts dels seus antecessors perquè el bisbe prengués consciència que només era una anella més en la història dels pastors que han guiat abans i guiaran després d’ell el poble de Mallorca en la fe.

Després d’aquesta introducció, els assistents es pogueren moure lliurement per la Catedral per tocar les pedres, l’altar, les capelles… per a què el llibre de pedra que és La Seu els pogués parlar directament a cadascun d’ells. La trobada finalitzà a la Capella del Santíssim, on Teodor Suau explicà la intervenció de Miquel Barceló, i remarcà que La Seu està oberta als nous temps per tocar també la sensibilitat de l’home i la dona del nostre món. La visita finalitzà així com havia començat, amb una pregària davant del Senyor, oferida des de la comunió amb tots els membres de la Unitat de Pastoral i amb tota l’Església de Mallorca.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: