Es Rebost solidari d’Inca es transformarà en un centre de distribució d’aliments per punts

Les parròquies d’Inca, l’Ajuntament i entitats ciutadanes volen posar en marxa una nova forma d’atendre a les famílies necessitades

 

Les parròquies d’Inca i l’Ajuntament han començat a treballar de forma conjunta en un nou projecte d’acció social que doni més protagonisme a la persona necessitada. L’objectiu és transformar “Es Rebost” de Càritas en un centre de distribució d’aliments per punts. Si fins ara “Es Rebost” funcionava repartint bosses d’aliments de forma igualitària, amb els mateixos productes per a tothom, a partir de l’estiu es vol transformar en un espai on les famílies derivades de l’acció social de les parròquies de la Unitat Pastoral i dels serveis socials d’Inca puguin escollir lliurement els productes que necessitin. El sistema funcionaria com a un supermercat en el qual enlloc de doblers hi haurà punts. Cada família, en funció dels membres que tengui, obtendrà un determinat nombre de punts que podrà intercanviar lliurement amb els aliments, productes de neteja i d’higiene personal que estaran exposats a les prestatgeries amb la seva corresponent etiqueta dels punts que costen.

Aquest sistema ja està implantat amb èxit a altres municipis, com a Lloseta, també de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu. La direcció de Càritas ha constat que es tracta d’una forma més digna d’oferir ajuda als més desfavorits, perquè se’ls tracta com a persones amb necessitats i interessos particulars. A més, també es poden aprofitar millor els aliments, perquè només es repartiran els que es vulguin consumir. I finalment, aquest mètode també proporciona l’avantatge de poder establir una relació més estreta amb aquestes persones i a partir de la confiança poder oferir altres formes d’acompanyament com cursos per millorar la gestió de l’economia domèstica o classes de cuina per aprofitar millor els aliments.

La Unitat Pastoral de la Mare de Déu, Càritas i l’ajuntament d’Inca varen presentar aquesta iniciativa social a totes les entitats ciutadanes d’Inca en una reunió que es va celebrar el passat dijous 4 de març en el centre parroquial de Santa Maria la Major. En ella es va demanar la seva col·laboració perquè hi hagi una oferta suficient d’aliments. Cadascuna de les entitats ciutadanes que es decideixi sumar a la iniciativa s’encarregarà de recollir productes un mes a l’any per a enviar-los a “Es Rebost”. De moment les confraries i els col·legis concertats d’Inca ja s’hi han implicat. El 2016 “Es Rebost” va atendre 182 famílies i va repartir 963 bosses d’aliments. Amb el nou sistema del centre de distribució d’aliments per punts i la col·laboració de les entitats socials es confia en poder augmentar el nombre de famílies beneficiàries.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: