En aquesta 26ena edició s’hi ha afegit la quinzena estació, de la resurrecció, seguint la recomanació del Papa Francesc

 

La Setmana Santa ha tornat a començar a Lloseta amb la celebració del tradicional Via Crucis vivent, en el qual s’han representant les escenes de la Passió de Jesucrist enmig dels carrers i les places del poble. Un any més veïnats, confraries i  membres de diverses associacions i entitats parroquials i ciutadanes s’han vestit de Jesús, Maria, Pilat, de soldats romans i de la resta de personatges per escenificar les diferents estacions en un quadre congelat, com si es tractàs d’una fotografia dels fets que varen ocórrer fa 2.000 anys.

En una processó presidida pels preveres i diaca de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, la resta del poble i els nombrosos visitants han seguit un recorregut que va des de l’exterior del Convent de Ca ses monges a l’interior de l’església per contemplar i pregar entorn de la Passió del Senyor, ajudats per aquestes escenes. Enguany per a la reflexió s’ha escollit un texte del Papa Francesc, en què acosta la Passió al cristià d’avui i el convida a superar les tribulacions personals al costat de la creu de Jesús i a compadir-se dels germans. També seguint la recomanació del Papa en aquesta 26ena edició s’hi ha afagit una estació més, la quinzena, que s’ha representat a l’interior de l’església. En aquesta darrera estació, de forma molt subtil, amb la presència d’un senzill llençol blanc arrugat damunt l’altar, s’ha insinuat la resurrecció, perquè, com ens recorda el Sant Pare, la creu no és el final del camí.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: