El passat dia 18 de febrer va tenir lloc a la parròquia de Mancor de la Vall, l’actuació dels “Vermells de la Seu”. Animaren la celebració eucarística, presidida per Mn. Antoni Vadell, Rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, i a continuació oferiren un concert.

La formació, d’ençà del novembre de l’any 2000, està dirigida per n’Antoni J. Salvà, amb alumnes dels col·legis Sant Josep Obrer i Corpus Christi, a partir de 8 anys i que han iniciat la seva formació musical a l’Escola de Música de Sant Josep Obrer. Actualment en formen part 63 cantaires.

El concert s’emmarcà en el programa que duen a terme amb el nom de SONS DE BARRI. Programa que va néixer com a proposta per arribar la música a tots els nins i joves del barri de Son Gotleu, de la mà del seu director, Antoni J. Salvà, junt amb tot l’equip de professors i directors corals de l’Escola de Música Sant Josep Obrer, i amb la coordinació conjunta amb l’Ajuntament de Palma i la Plataforma Educativa que hi ha al mateix barri.

L’objectiu de l’activitat no és més que educar a través de la música, la qual és l’eix fonamental per impartir uns valors importants i necessaris per a qualsevol societat (treball en grup, èxit col·lectiu a partir de l’esforç individual i conjunt, disciplina, compromís, respecte, unió, tolerància, diversitat, etc.)

L’activitat pretén, entre d’altres, els següents objectius:

  1. a) Educar a través de la música, la qual és l’eix fonamental per impartir uns valors importants i necessaris per a qualsevol societat (treball en grup, èxit col·lectiu a partir de l’esforç individual i conjunt, disciplina, compromís, respecte, unió, tolerància, diversitat, etc.)
  2. b) Aconseguir que l’activitat musical duta a terme reverteixi al propi barri, millorant el sentiment de pertinença a la seva comunitat, la convivència als espais públics i dinamitzant la seva vida comunitària.
  3. c) Desenvolupar un projecte comú i corresponsable entre tots els agents i entitats (mestres, centres escolars, Conservatori, Àrea d’Educació Municipal).
  4. d) Integrar diferents col·lectius mitjançant activitats socials i comunitàries, sent la música l’element cohesionador.

El programa que desenvoluparen fou molt aplaudit pels assistents que ompliren l’església del poble. Al final es recolliren aportacions voluntàries per tal de col·laborar econòmicament a la tasca tan meritòria que es duu a terme.

Volem agrair el seu treball desitjant que amb els anys es pugui canviar dins la barriada les drogues i delinqüència per instruments musicals i veus que cantin la llibertat i el dret a una educació per a tots.

Jaume GualDurant l'Eucaristia.jpg

Durant el concert.JPG


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: