El projecte de moda solidària de Càritas Mallorca s’ha donat a conèixer aquest estiu a diferents pobles de Mallorca i a espais de la Confederació de Càritas.

Demá, dissabte dia 17, el taller KOLUTÉ presentarà els seus productes de moda solidària  al poble de Pollença. Un acte emmarcat a la VI Jornada Social que organitza l’Area de Benestar Social de l’Ajuntament, i on el Grup d’Acció Social hi participa.

Amb aquesta desfilada, d’alguna manera el taller acomiada la temporada estiuenca que ha estat marcada per noves iniciatives per donar a conèixer el projecte a nous espais i donar-li un nou impuls, sobretot a Part Forana.

La temporada començà amb la presentació de la nova col·lecció a finals del  mes de maig a la Plaça Major de Palma, on un grup de “hoppers” (ballador de lindy hop) ballaren  al so de la música swing del trio Stephanova amb vestits de Koluté. Mentrestant, a la botiga especialment montada per a la ocasió, es pogueren adquirir i provar aquestes prendes teixides per les mans dels senegalesos participants al taller i dissenyades per Ainhoa de la Iglesia.

Al mes de juliol, Càritas Espanyola celebrava la XXIV Escola d’Estiu, un espai de formació i trobada per a voluntariat i professionals de les diferents diocesanes; un bon lloc per a donar a conèixer el taller de Koluté i compartir aquesta iniciativa d’Economia Social i Solidària amb companys i companyes d’altres Càritas de la confederació.

Cap a finals de mes, la Botiga Solidària de Càritas de Ses Salines celebrava el seu primer any de funcionament i el grup de voluntàries no dubtà en organitzar una desfilada amb les prendes de Koluté, un acte de caire festiu però també de sensibilització cap al poble.  Amb el suport del Rector i de l’Ajuntament, l’espai de la botiga s’omplí de gent i teles africanes per a celebrar aquest any d’ obertura.

Mentrestant, a l’altra banda de Mallorca, a la tramuntana, el poble de Banyalbufar acollí a la plaça de la vila un acte de presentació del projecte, on veïnats i veïnades del poble desfilaren mostrant la col·lecció de roba. Més d’una trentena de persones col·laboraren en la presentació,que es va fer possible gràcies al suport de l’Ajuntament i l’associació cultural Banyalbar, que celebrava el seu 25 aniversari.

Anant cap Migjorn, al mes d’agost, Koluté aterrà a la Nit de l’Art de Felanitx, on s’obrí un punt de venta dels productes durant tres dies, amb el suport del rector i el grup de voluntàries de la zona.

Aquest estiu, l’objectiu del taller Koluté ha estat poder arribar a nous públics i donar a conèixer l’oferta de productes exclusius fets amb criteris d’Economia Social i Solidària. No oblidem que aquest és un projecte de moda doblement solidària ja que amb la compra dels productes es dona suport a les persones participants del projecte que viuen a Mallorca i, a la vegada, als projectes socials de Càritas Senegal.

 

IV JORNADA SOCIAL DE POLLENÇA a la Plaça Major de Pollença

  • De 10 a 14h el Grup d’Acció Social de Pollença estarà amb una taula explicant els projectes de Càritas.
  • A las 13h-desfilada del taller KOLUTÉ.SETEMBRE 2 c.jpgSETEMBRE 2a.jpgSetembre 2b.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: