El cardenal de Barcelona presideix la celebració de la Festa de Santa Maria la Major d’Inca

El cardenal, Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, ha volgut esser present aquest any a la festa de Santa Maria la Major d’Inca, al costat dels capellans, diaques i la comunitat de fidels de la UP de la Mare de Déu. El Card. Omella ha seguit així el costum del seu bisbe auxiliar i ex-rector de l’agrupació de parròquies, monsenyor Antoni Vadell, que cada any venia a Inca a presidir l’Eucaristia d’aquesta festa tan estimada pels inquers. Com el mateix cardenal va explicar, va voler assistir a les Completes de dissabte dia 12 i a la solemne Eucaristia del diumenge per donar compliment a la convidada que li havia fet monsenyor Antoni Vadell, qui li insistia que havia d’anar a conèixer Inca i la festa. El Card. Omella afirmà que “des del cel ell ens acompanya i està content de veure que el seu cardenal està amb vosaltres avui”. I afegí que durant la celebració “pregarem per ell i perquè continuï intercedint per vosaltres i per nosaltres a Barcelona, que tant el recorden també, sobretot els joves”.

Després d’aquestes paraules, el cardenal centrà la seva homilia en la Mare de Déu. I es fixà en la mirada de Maria, de qui digué que, com totes les mares, sempre té els ulls posats en els seus fills. I convidà a tots els presents que, com a fills, aprenguin a mirar com ho fa Santa Maria. Segons explicà el Card. Omella, en primer lloc, Maria té una mirada realista però també plena d’amor cap al món. I instà als presents a demanar-se “si tenim també aquesta mirada nosaltres que sempre estem criticant” i animà a “agrair més”. En segon lloc, digué que Maria manté una mirada atenta a les coses, que l’empeny a intervenir per ajudar, com ho va fer a les noces de Canà. I apuntà que, com Maria, també nosaltres hem de posar les nostres mans, els nostres diners i la nostra saviesa al servei dels més necessitats. I finalment, remarcà que Maria no sols mira a la terra, sinó que també té una mirada cap al cel, una mirada transcendent que, per damunt de totes les misèries del món, sap que hi ha esperança. I conclogué afirmant que “el cel és la casa on tots nosaltres viurem per sempre amb joia amb tots els que ens han precedit i allí celebrarem la gran festa”.

Durant les ofrenes, al costat del pa i el vi, la mare de monsenyor Vadell i el seu germà entregaren una casulla blava que el bisbe difunt demanà que fos per a l’església de Santa Maria la Major. El cardenal volgué tenir el gest de revestir-se amb ella per acabar la celebració amb aquest ornament. Davant una església plena de gom a gom i amb la presència també de membres de l’ajuntament, els cavallets i cossiers dansaren el tradicional ball de l’oferta. I en acabar l’Eucaristia el cardenal i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, realitzaren la tradicional amollada de coloms. Els fidels tampoc faltaren a la tradició de pujar al cambril a venerar la imatge de Santa Maria la Major per demanar la seva protecció.


Una resposta a «El cardenal de Barcelona presideix la celebració de la Festa de Santa Maria la Major d’Inca»

  1. Avatar de Llorenç Mir Amengual
    Llorenç Mir Amengual

    A Lloseta solem dir:” la Mare de Deu ens estima molt”. Però ens estima per tot arreu. Hem de donar gràcies pels preveres que ens ha donat l’Esglèsia. Son un fidel far que ens senyala el camí, el Senyor. La llavor que deixà el nostre estimat Toni, es veu en els rostres dels que formam part d’aquesta família; i que continúa escampant-se amb els nostres pastors. Malgrat les adversitats, això fà olor a Cel.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: