Lloseta celebra les seves Matines i recupera el concert de nadales del dia de Sant Esteve

La pandèmia no ha impedit que enguany els cristians de la UP es reunissin a les esglésies parroquials per a les celebracions litúrgiques del Nadal. A Lloseta les Matines han recuperat el seu horari habitual, les onze del vespre, i s’ha tornat a dur a terme les representacions típiques d’aquesta nit. Llorenç Cerdà ha interpretat el cant de la sibil·la, Lucas Català el sermó de la calenda i Maria Capó el cant de l’àngel, anunciant el naixement de Jesús. També hi ha hagut betlem vivent i un petit grupet de pastors, que han adorat i oferit presents a l’infant Jesús. Unes escenificacions que no són altra cosa que la manifestació de la fe d’un poble que, malgrat les circumstàncies, ha volgut tornar-se a reunir presencialment per celebrar amb goig el naixement del Senyor, en una Eucaristia que va estar concelebrada pels tres capellans de la nostra agrupació de parròquies.

L’endemà, el dia de Sant Esteve, es va recuperar el tradicional concert de nadales. Els nins i nines de catequesi i de l’Esplai, acompanyats dels seus catequistes i monitors representaren diverses cançons tradicionals i més noves com a forma d’expressió de la seva fe davant el poble. També hi participà el Coro Parroquial i es tornaren a interpretar el cant de la sibil·la, el sermó de la calenda i l’anunci de l’àngel. D’aquesta manera es tornar a anunciar el veritable sentit del Nadal, que es troba en el fet extraordinari de la vinguda a la terra de Déu fet home, qui assumí la nostra condició humana per a salvar-nos. A Lloseta, 2021 anys després, es tornar a actualitzar aquest esdeveniment.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: