Ses Tres Maries, una nota entranyable de les nostres processons

La presència de Ses Tres Maries és una cosa típica de la Setmana Santa d’Inca. Que surten a la processó de Divendres Sant i durant tot l’acte de l’Devallament estan totes serioses vestides de negre al costat de la Creu i participen en el mateix ajudant els confrares de el Sant Enterrament, a la llotja instal·lat per a aquest acte. Després surten dins de la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino darrere de la imatge de la Dolorosa.

          El diumenge de Pasqua, canvien d’indumentària, surten totes vestides de blanc darrere de la imatge de la Mare de Déu. Després de la Trobada tenen un lloc preferent al presbiteri de Santa Maria la Major.

          Per fer aquest paper que passa de mares a filles moltes nenes les s’inscriuen en el moment del seu naixement. Durant molts anys s’encarregava d’ajudar a aquests nens la professora Antònia Corró. Després de la seva mort és Magdalena Prats, que ocupant un segon discret pla sempre està al costat d’elles per si tenen alguna necessitat.

          Una nota entranyable que distingeix la nostra ciutat d’altres poblacions que no compten amb aquesta figura en les seves processons.

                                                                        -GCM-


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: