Molta participació a la festa patronal de Vida Creixent a Lloseta

La pluja va fer que la processó no es pogués fer a l’exterior

Divendres passat dia 2 de febrer i organitzat per Vida Creixent de Mallorca es va celebrar a Lloseta la festa patronal. A la mateixa van assistir membres de tot Mallorca, més de tres-centes cinquanta persones de tota l’illa. També molts llosetins que es van unir a la festa.

La pluja que va fer durant tot el dia va fer que la tradicional processó de les “candeles” no es pogués celebrar a l’exterior del temple, sinó que es va haver de celebrar al temple.

El rector de la Unitat de Pastoral de la Mare de Déu, Mn. Carles Seguí, va donar la benvinguda a tots els participants a aquesta entranyable festa. És una parròquia santuari marià de la Nativitat de la Mare de Déu. Una devoció que es remunta a abans de l’arribada del Rei Jaume a Mallorca. La Mare de Déu de Lloseta, és la més antiga de Mallorca i gaudeix de molta devoció a la població.

Tot seguit la presidenta de Vida Creixent, Assumpció Hiraldo Valls, va agrair les paraules de benvinguda i l’aportació històrica de Mn. Seguí, que ha estat molt interessant. Va agrair la presència massiva, ja que el temple es trobava replet de fidels malgrat la pluja. “Els de Vida Creixent, som joves en esperit i il·lusió.”

Un representant de cada grup de Vida Creixent es va dirigir amb els celebrants i el Bisbe Monsenyor Sebastià Taltavull al fons del temple per procedir a la benedicció de les “candeles” i després pel passadís central del temple pujar en processó fins l’Altar Major.

Hi va haver una missa solemne concelebrada que va presidir el Bisbe Monsenyor Sebastià Taltavull. De la nostra Unitat de Pastoral eren presents el rector Mn. Carles Seguí, el Vicari P. Vicenç Miró i el Diaca Mn. Baltasar Morell. Va comptar amb una nombrosa presència de membres de Lloseta i també amb un grup d’Inca amb el seu president Gabriel Ferrer al capdavant.

En la seva homilia el Bisbe Taltavull, va manifestar el seu afecte cap al moviment: “Jo també sóc un de vosaltres.” Va animar als presents a ser signes d’esperança entre els fills i néts. “En un món trist vosaltres heu de ser signes d’esperança i alegria. Per tot el viscut, els va dir, el Papa Francesc us té presents i demana per vosaltres.” Es va tenir un record per als morts en l’últim any.

El Consiliari de Vida Creixent Mn. Pau Oliver, va agrair la bona rebuda de la Unitat i del Rector Seguí. També va agrair la presència dels celebrants i del Bisbe Monsenyor Taltavull. Li va dir que podia comptar amb el Moviment de Vida Creixent, “ja som grans però, com s’ha vist, molt animosos.”

Un cop acabada la celebració religiosa i després de contemplar la bellesa del temple i venerar a la Mare de Déu, es van dirigir cap a les immediacions de l’Estació del Ferrocarril per a continuar la festa amb els seus respectius autocars.

Després els sis autocars es van dirigir cap a Son Sant Martí per participar en un exquisit menjar de companyonia (arròs brut i lluç amb guarnició, amb vi, cava, cafè i copa de licor i un exquisit postres de pastís amb gelat). Es va crear un bon ambient de companyerisme i amistat entre tots els participants.

El Bisbe Monsenyor Sebastià Taltavull va tenir el gest de passar taula per taula de saludar a tots els presents a la festa.

Amb una rifa de regals acabà la festa i el desig que tots el proper any es puguessin retrobar de nou a la festa patronal.

Guillem Coll M.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.