Lloseta celebra la romeria del Cocó el dimecres de Pasqua

La romeria del Cocó és una de les festes més sentides pels llosetins. Cada any, el primer dimecres de Pasqua, el poble celebra aquesta festa dedicada a la Mare de Déu a l’oratori que es va construir al costat del torrent on, segons conta la tradició popular, Maria es va aparèixer a un pastor segles enrera. Tanta és l’estima que tenen els llosetins per la Mare de Déu que la romeria comença ja des de fa uns anys amb una processó, en la qual un grup d’al·lotes del poble porten a pes una rèplica de la bella talla romànica fins al Cocó. En arribar a l’oratori es celebra l’eucaristia, que enguany ha presidit mossèn Francesc Vicens, rector de les parròquies de Pollença. Després, i durant tot el dia, els llosetins s’apropen a venerar la imatge de la Mare de Déu. També es tradició posar els dits al “diadet”, on es diu que la Mare de Déu estava aferrada a la roca quan el pastor la va trobar. La tradició diu que qui fica el dit al didalet es cura dels padastres. En la romeria també hi té una participació molt especial l’Estel del Cocó. Un grup de nins d’aquesta agrupació de ball de bot ballen l’oferta durant la missa i l’horabaixa grans i petits fan una mostra de balls populars a l’esplanada del camí que condueix a l’oratori.

X. Ll.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: