Els cristians de la Unitat Pastoral es reuneixen a Santa Maria la Major per celebrar junts l’entrada de la Quaresma.

El passat dimecres de cendra l’església de Santa Maria la Major gairebé es va quedar petita. Centenars de persones de totes les parròquies de la Unitat de Pastoral es varen reunir en aquest temple per celebrar junts l’entrada de la Quaresma. Com ja es tradició en aquests actes unitaris, hi varen participar els lectors i els coros de les diverses parròquies.

En el sermó el rector de la Unitat de Pastoral, Antoni Vadell, va convidar als fidels a viure la pregària i el dejuni de la Quaresma de forma profunda, des de l’interior, i no per mostrar una determinada imatge de nosaltres mateixos als altres. Vadell va destacar que en la fórmula que utilitza el prevere per imposar la cendra se’ns recorda que som de fang, que la nostra vida té una caducitat i que no ho podem controlar tot. Però que enmig de la duresa de la nostra vida el Senyor s’ha fet present i ha tengut la delicadesa de venir a besar la nostra realitat.

El rector també va destacar que el camí de la Quaresma no el podem fer sols, que necessitam fer-ho en comunitat. Una comunitat que potser no és la que hem triat, però que són les persones que el Senyor ens ha donat per compartir junts l’aventura de ser deixebles de Crist. Amb ells hem de caminar cap a la Pasqua, quan serem cridats a ser testimonis de l’amor de Déu a tot el món.

Al final de la celebració es va proposar una almoina penitencial col·lectiva per ajudar als refugiats de Síria. A les sagristies i a determinades escoles i grups de l’església es vendran unes paperetes per recollir fons per als projectes d’acollida que duen a terme Càritas i la Creu Roja tant amb els refugiats que han arribat a Mallorca com amb els que han quedat al seu país. També com a gest de caritat i obertura a un món plural, es proposarà als Consells Parroquials de tots els pobles que les esglésies estiguin obertes unes hores a la setmana per propiciar que les persones allunyades puguin tenir un encontre amb els Senyor.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: