Els catequistes de la Unitat de Pastoral participen de la Jornada d’Enviament de la diòcesi de Mallorca

Més de 200 catequistes de Mallorca, entre ells un bon grup de la Unitat Pastoral de la Mare de Déu, han renovat el seu compromís d’anunciar l’Evangeli durant la Jornada d’Enviament que es va celebrar el dissabte 15 d’octubre al Seminari Nou. La trobada s’inicià amb una reflexió sobre la missió del catequista i diversos tallers de formació i conclogué amb l’acte final d’Enviament, en el qual els catequistes reberen l’encàrrec de transmetre la fe als nins i joves.

En la reflexió inicial el delegat general per a l’Evangelització, Antoni Vadell, recordà que l’Església no necessita catequistes “experts” sinó “místics”. És a dir, que l’essencial no és disposar d’una tècnica per transmetre uns continguts sinó prendre consciència de la presència de Jesucrist en la vida personal i relacionar-se amb la realitat des de la mirada transformadora de Déu. També convidà als catequistes a viure la fe en comunitat, perquè ens cal la companyia d’altres cristians per poder perseverar en l’experiència cristiana.

Tot seguit els catequistes participaren d’un dels tres tallers de formació que s’havien preparat per a la jornada. El rector de Llucmajor, Eugeni Rodríguez, explicà l’experiència de l’oratori, que vol introduir els més petits en l’oració. La pedagoga Maria Feliu presentà les noves fitxes per a treballar en la catequesi en família. I el delegat diocessà de litúrgia, Pere Oliver, juntament amb Antoni Vadell, parlaren de com celebrar l’Eucaristia amb infants. Finalment, tots els assistents s’aplegaren a la capella del Seminari Nou per a participar de la celebració de la Paraula i acceptar la missió d’anunciar l’Evangeli durant aquest nou curs.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: