Inca recupera el seu pancaritat al Puig de Santa Magdalena

Aquest any sí que ha estat possible celebrar el pancaritat d’Inca. La millora de la situació sanitària i l’aixecament de totes les restriccions va permetre als inquers acudir al Puig de Santa Magdalena el passat diumenge 24 d’abril, com és tradició de fer el primer diumenge després de Pasqua.

Hi havia moltes ganes de celebrar la festa i, a més, el temps va acompanyar, així que la participació va ser massiva. Molts dels inquers i inqueres s’animaren a pujar-hi a peu, en una caminada que va començar a la plaça de Santa Maria la Major. D’altres optaren per utilizar el servei gratuït d’autobús que posà a disposició l’ajuntament d’Inca.

Una vegada arribaren a l’ermita, es va celebrar l’eucaristia, presidida pel rector de la UP, Carles Seguí. Els Revetlers des Puig d’Inca hi ballaren l’oferta. I en acabar l’Eucaristia tots els presents varen poder venerar la imatge de Santa Magdalena.

Després vengué l’hora de dinar. Varen ser molts també els que participaren del tradicional concurs de paelles cuinades a l’esplanada del puig. Per animar la festa es celebraren jocs populars infantils i una ballada popular.

També un bon grup d’inquers seguí la tradició de pujar al Puig de la Creu per confeccionar les tradicionals creus amb branques per oferir i demanar poder tornar l’any que ve.


Una resposta a «Inca recupera el seu pancaritat al Puig de Santa Magdalena»

 1. Avatar de Cinta Mir i Pla
  Cinta Mir i Pla

  Soc de Corbera de Llobregat, (Barcelona) i la nostra patrona es Sta. Magdalena.
  Tambe porta un llibre a la ma i el pot de colonia a l’altra.
  Soc col-leccionista de goigs i m’agradaria molt indre el vostre.
  Gracies.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: