Extraordinari concert de Cap·pela a Santa Maria la Major

Al final el públic les va dedicar una ovació  de gala

          El passat dissabte dia 21 de desembre, va tenir lloc a la Parròquia de Santa Maria la Major, un concert de CAP PELA . Organitzat per l’Ajuntament d’Inca i el Consell de Mallorca (Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística) i Cultura en Xarxa.  

          El grup Cap Pela, va cantar una sèrie de Nadales mallorquines, espanyoles i d´altres llocs, am la col.laboració de la gent que a moltes de les seves cançons les varen ajudar a les veus.

          El temple parroquial estaba ple de gom en gom, inclús les capelles laterals. Els assistents varen passar gust d´un concert de gala. Cap pela, varen demostrar que són un gran grup musical i al final de la seva actuació varen rebre una ovació de gala de tot el públic posat dret.

          Sens dubte un concert de qualitat dins un marc incomparable on el públic s’ho passar de lo millor.

          Cap pela és un grup de música vocal mallorquí que canta cançons a cappella, és a dir, sense instruments.

          Començaren la seva trajectòria l’any 1994 amb un repertori variat, on es poden trobar, sobretot, èxits internacionals i també cançons tradicionals, nadales i composicions pròpies. La selecció d’aquest repertori va en funció d’allò que els agrada i que s’adapta millor a les seves característiques vocals i a la seva manera d’entendre l’arranjament d’aquests temes, que defuig de la imitació purament instrumental. La seva proposta està plena de finor, elegància i profunditat.

          Durant els 20 anys de trajectòria han pogut dur la seva música arreu de l’estat espanyol i molts indrets d’Europa. Han fet sentir la tradicional sibil·la a París, han estat la banda mòbil dels premis MAX i han actuat junament amb Antonio Canales, entre altres, o han fet de teloners mites com B.B.King.

          També s’han fet sentir i han concursat en dues edicions del Festival Internacional de Cantonigros i al Festival Internacional de Verona. Més recentment han estat artistes convidats al Festival für Vokalmusik Leipzig (2012), al Girona a cappella Festival (2013), al Festival VOICEMANIA (Viena, 2015) i a la primera edició del Festival VEUS d’Olot, fent-se presents al panorama internacional de la música a cappella.

Els Components del grup son: Esther Barceló(Soprà);Sofia Domènech  (Soprà); Carol Domènech (Contralt); Begoña de la Iglesia (Contralt );Guillem Ramon (Tenor) Santiago Francia (Tenor) i Joaquim Domènech (Baix).

          En  aquests anys tenen una bona discografia que avala la seva bona feina:Cap-pela /iòxka/ (U.M./Unió Músics, 1996) Cappela (Ona Digital, 1998); A pèl (Ona Digital, 2000);De cap (Ona Digital, 2004);Directe! (Blau, 2006) ;Per Nadal (Blau, 2008): Moon River (Blau, 2011);Feel’n’soul (Blau, 2013)i Happy Christmas (Blau, 2015.

          Sens dubte un bon concet que varem poder gaudir a Santa Maria la Major i Cap Pela va demostrar la seva elegància durant la seva actuació.

                                                                                                              Guillem Coll


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: