El dissabte dia 21 de desembre, a les 20:30, a la Parròquia de Santa Maria la Major, ens oferiren un concert A CAP PELA . Organitzat per l’Ajuntament d’Inca, Consell de Mallorca (Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística) i Cultura en Xarxa.

    Cap Pela és un grup de música vocal mallorquí, que canta cançons a cappella, és a dir, sense instruments.

    Començaren la seva trajectòria l’any 1994 amb un repertori variat, on es poden trobar, sobretot, èxits internacionals i també cançons tradicionals, nadales i composicions pròpies. La selecció d’aquest repertori va en funció d’allò que els agrada i que s’adapta millor a les seves característiques vocals i a la seva manera d’entendre l’arranjament d’aquests temes, que defuig de la imitació purament instrumental. La seva proposta està plena de finor, elegància i profunditat.

    Durant els 20 anys de trajectòria han pogut dur la seva música arreu de l’estat espanyol i molts indrets d’Europa. Han fet sentir la tradicional sibil·la a París, han estat la banda mòbil dels premis MAX i han actuat juntament amb Antonio Canales, entre altres, o han fet de teloners mites com B. B. King.

    També s’han fet sentir i han concursat en dues edicions del Festival Internacional de Cantonigro i al Festival Internacional de Verona. Més recentment han estat artistes convidats al Festival für Vokalmusik Leipzig (2012), al Girona a cappella Festival (2013), al Festival VOICEMANIA (Viena, 2015) i a la primera edició del Festival VEUS d’Olot, fent-se presents al panorama internacional de la música a cappella.

    Els Components del grup son: Esther Barceló(Soprano );Sofia Domènech (Soprano); Carol Domènech – Contralt; Begoña de la Iglesia (Contralt );Guillem Ramon (Tenor); Santiago Francia (Tenor) i Joaquim Domènech (Baix). 

    En aquests anys tenen una bona Discografia que avala la seva bona feina: Cappela /iòxka/ (U.M./Unió Músics, 1996) Cap pela (Ona Digital, 1998); A pèl (Ona Digital, 2000); De cap (Ona Digital, 2004); Directe! (Blau, 2006); Per Nadal (Blau, 2008): Moon River (Blau, 2011); Feel 39;soul (Blau, 2013) i Happy Christmas (Blau, 2015).

    Com veis un grup amb un bon currículum i una amplia trajectòria, val la pena que vengué a Santa maria la Major a escoltar aquest grup, segur que passareu una bona vetlada i gaudireu amb la seva música.

                                                                                                                   Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: