Un grup de veïns de ses Monges Tancades volen col·locar en les seves façanes una rajola de Sor Clara Andreu.

Un grup de veïns de ses Monges Tancades volen col·locar en les seves façanes una rajola de Sor Clara Andreu.

         Fa cinc o sis anys gràcies als veïns del carrer de Sant Sebastià i del Pare Rafel Serra, amb la col·laboració de la Regidora Rosa Mª Tarragó. En aquella època en l’equip de Govern municipal que va adoptar la idea. Juntament amb l’AA.VV des Blanquer es va procedir a la col·locació d’unes rajoles amb la imatge de Sant Sebastià pintades per l’artista local Sebastià Llabrés a les cases de les dues calles.Así com una poesia de Miquel Duran al començament del carrer.

         Aquesta idea va sorgir per potenciar el barri barri proper a la Parròquia de Sant Domingo i que l’any 1652 va tenir la protecció del Sant en la pesta bubònica.

         Això va sorgir de la idea que altres poblacions com Sencelles, tenen una rajola de la Beata Francinaina a moltes cases; a Valldemossa la de Santa Catalina Tomàs ia Petra la de Sant Juníper Serra.

         Es pretenia que aquesta idea tingués continuïtat en el futur en altres barris històrics de la ciutat, però la cosa va quedar paralitzada.

         Ara un grup de veïns de ses Monges Tancades, amb el beneplàcit de l’AA. VV. So na Monda, Ses Monges Tancades i l’assessorament de Mn. Pere Fiol historiador local volen potenciar la figura de Sor Clara Andreu. Amb la col·locació d’una rajola en carrers propers al convent de Sant Barromeu.

         Aquests carrers seran inicialment, barri dels Molins del Serral, carrer de les Monges, Carrer Germà Benildo, carrer de Sant Joan Baptista de la Salle, tot i que també es podria estendre als veïns de So na Monda properes al convent que ho volguessin, principalment les que estan al costat del Parc del Serral.

         Per a això s’està preparant una carta amb la imatge de la foto que adjuntem en el present escrit. Perquè tots els veïns     que estiguin interessats a col·locar una d’aquestes rajoles a casa es posin en contacte amb les Monges Tancades d’Inca. Després s’encarregaran les mateixes, ja que això seu esbós en paper i es procedirà a la seva col·locació.

         S’espera la col·laboració de l’Ajuntament d’Inca en aquesta iniciativa, ja que sens dubte també seria un al·licient turístic per a la ciutat.

         Ses Monges Tancades de Sant Bartomeu, es van establir a la nostra ciutat a petició dels Jurats (Ajuntament) l’any 1530, porten gairebé cinc-cents anys entre nosaltres. Al convent es va santificar la Venerable Sor Clara Andreu, el record a la ciutat i la comarca segueix vigent.

         Els interessats poden acudir al Monestir de Sant Bartomeu i realitzar la inscripció. Encara que com diem s’està preparant una carta que s’enviarà a tots els veïns sobre el tema.

         Veurem si aquesta idea té bona acollida entre el veïnat, ja que sens dubte Ses Monges Tancades són molt apreciades a la ciutat.

                                                                                                        Guillem CollDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: