ūüėČEmotiu homenatge a la Gent Gran d’Inca a Santa Maria la Major

La padrina és Margalida Sastre amb 100 anys i el padrí Baltasar Tortella amb 99 anys El matrimoni amb més anys casats Pere Rayó i Magdalena Bestard amb 66.

¬† ¬† ¬† ¬† Diumenge passat a la Parr√≤quia de Santa Maria la Major es va celebrar sense dubte l’acte m√©s emotiu de la programaci√≥ de les fires. L’homenatge a la Gent Gran que cada any coordina l’Associaci√≥ de Comerciants i Restauradors d’Inca, amb la col¬∑laboraci√≥ de l’Ajuntament d’Inca. ¬†¬†¬†

¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†En el primer banc de la part dreta es trobava la representaci√≥ del consistori inquer amb el batle Virgili Moreno al capdavant d’aquest, amb la Regidora de Gent Gran Mari Carmen Oses. A la part dreta es trobaven el padr√≠ i la padrina de m√©s edat d’Inca aix√≠ com el matrimoni de m√©s anys casats. ¬†¬†

¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†La missa va ser presidida per Mn. Pere Fiol, rector em√®rit, al comen√ßament de la celebraci√≥ va dir que era un dia emotiu i especial ja que es rendia un homenatge a la Gent Gran que tant ha fet per la ciutat. En la seva homilia va tenir paraules d’elogi per a l’Ajuntament, l’Associaci√≥ de Comerciants i Restauradors d’Inca per aquest acte. Va parlar de la import√†ncia dels cinquanta anys de fidelitat de molts matrimonis que porten tota una vida junts i que en aquests moments dif√≠cils continuen fent vida junts i s√≥n un exemple per als seus fills i fam√≠lia. ¬†¬†¬†¬†¬†¬†

¬†¬†¬†¬†Acabada la celebraci√≥ religiosa, en representaci√≥ de l’Associaci√≥ de Comerciants i Restauradors d’Inca, Tomeu Martorell, que va agrair la pres√®ncia i col¬∑laboraci√≥ de l’Ajuntament i la col¬∑laboraci√≥ de la Parr√≤quia. Va donar a con√®ixer els noms de la padrina Margarita Sastre Alcina amb 100 anys, no va poder estar present i en el seu nom la seva filla Catalina Mayrata i el seu n√©t Jos√© Ben√≠tez. El padr√≠ Baltasar Tortella, amb 99 anys i que estava acompanyat de la seva fam√≠lia. El matrimoni de m√©s anys casats √©s el compost per Pedro Ray√≥ Alcina i Magdalena Bestard Moya, amb 66 anys de vida en com√ļ.

¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† Seguidament, Virgili Moreno, va dir que era un dia entranyable ja que homenatjava a la gent gran en aquest bell temple que ens cedeix la Parr√≤quia de Santa Maria la Major. A m√©s del padr√≠ i la padrina d’Inca al matrimoni amb m√©s anys de vida en com√ļ. Sou un exemple i referent per a tots nosaltres. Als matrimonis que porteu tota la vida junts, cinquanta anys s√≥n tota la vida i tamb√© a les persones amb m√©s de vuitanta anys que sou els que heu treballat per fer una Inca millor i que nosaltres volem agrair el vostre treball. ¬†¬†¬†¬†¬†¬†

¬†¬†¬†¬†Despr√©s del seu parlament que va ser molt aplaudit al presbiteri el batle Virgili Moreno i la Regidora de Gent Gran Mari Carmen Oses van lliurar un ram de flors a la padrina Margarita Sastre de 100 anys, que va recollir la seva filla Catalina Mayrata. A l’padr√≠ Baltasar Tortella amb 99 anys que va rebre al costat dels seus fills entre els aplaudiments de tots. Al matrimoni de m√©s anys de casats Pere Ray√≥ Alcina i Magdalena Bestard Moy√† amb 66 anys de vida en com√ļ. ¬†¬†¬†¬†¬†¬†

¬†¬†¬†¬†A 10 matrimonis que s’havien inscrit i que es van casar l’any 1968 es va lliurar una safata de cer√†mica realitzada pels alumnes del centre Joan XXIII. Els matrimonis homenatjats van ser: Gabriel Servera i Maria Riera; Sebasti√† Martorell i Margarita Llabr√©s; Bernat Sastre i Maria Font; Jos√© S√°nchez i Encarnaci√≥n Mesquita; Tomeu Martorell i Maria Ant√≤nia Amer; Jaume Company i Macina Alzina; Miquel Sampol i Juana Reus; Paco Albalat i Catalina Llabr√©s; Jos√© Navas i Coloma S√°nchez i Lorenzo Bestard i Margarita Socias que van rebre aquests obsequis entre els aplaudiments del nombr√≥s p√ļblic que omplia el temple. ¬†¬†¬†¬†

¬†¬†¬†¬†¬†¬†Despr√©s es va fer una foto conjunta dels matrimonis homenatjats, amb la padrina i padr√≠ d’Inca i el matrimoni de m√©s anys casats i l’Ajuntament.

¬† ¬† ¬† ¬† ¬†A les persones amb m√©s de vuitanta anys d’edat i que s’havien inscrit i que estaven en els primers bancs se’ls va lliurar una ensa√Įmada a cada un d’ells. Que van rebre les mostres d’afecte de tots els presents al temple.

¬†¬†¬†¬†¬†¬†D’aquesta manera sens dubte va acabar l’acte m√©s emotiu i entranyable de les fires d’Inca. Acabat el mateix la Regidora Mari Carmen Oses que havia vingut expressament de casa per a aquest acte es va retirar per des cansar ja que no es trobava molt b√© i havia de fer rep√≤s.

                                                                               Guillem Coll

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.